Dilek Kaya’yı katleden astsubayın müebbet hapsi istendi
Dilek Kaya’yı katleden Astsubay Yusuf Çalışkan hakkında mütalaasını veren savcı müebbet hapis cezası istedi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde, 22 Mart 2020’de Dilek Kaya’yı katleden 8’inci Ana Jet Üssünde görevli Astsubay Yusuf Çalışkan’ın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık SEGBİS ile duruşmaya katılırken taraf avukatları ve tanık da salonda hazır bulundu. Rosa Kadın Derneği de duruşmayı takip etti.

‘ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYORDU’

Duruşmada ilk olarak Kaya’nın arkadaşı tanık olarak dinlendi. Tanık, Kaya’nın iş yerinden arkadaşı olduğunu, sanığı bir kere gördüğünü ve Kaya’nın sanığın kendine şiddet uyguladığını söylediğini belirtti. Tanık şöyle devam etti: “Olaydan birkaç ay önce Dilek’in vücudunda darp sonucu morlukların oluştuğunu gördüm, Dilek bana gösterdi. Dilek, failin göreve gittiğinde kendisini eve kapattığını söyledi. Failin kendisine sürekli şiddet uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini söylüyordu. Birkaç kere ayrıldılar, son ayrılmalarında failin kendisini aradığını, barıştıklarını söylemesi üzerinden bir gün geçti. Sonraki gün zaten öldürüldüğünü öğrendim.” dedi.

Dilek Kaya| Fotoğraf: MA

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Tanığın dinlenmesinin ardından mütalaasını sunan iddia makamı, “müebbet hapis” cezası ve kamu görevlisi olması itibarıyla üçte bir oranda artırım talebinde bulundu.

Sanık avukatları mütalaaya iştirak etmediklerini, yapılacak yargılamada suç vasfının değişeceğine, öldürme kastının olmadığını, tanığın beyanlarının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu söyleyerek failin tahliyesini istedi. Sanık ise karar duruşmasına bizzat katılmak istediğini söyledi.

Mahkeme avukatların ek süre talebini ve sanığın bizzat duruşmaya getirilmesi talebini kabul ederek bir sonraki duruşmayı 23 Şubat’a erteledi.

Haber: Jinnews

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Mutlu Kaya: Hayatımı geri istiyorum

Mutlu Kaya, 5 yıl önce Veysi Ercan tarafından öldürülmek istendi, felç kaldı. Ablası ve avukatı da k...

Remziye Yoldaş’ı cezaevinden firar edip katledilen...

Cezaevinden firar edip eşi Remziye Yoldaş’ı katleden Veysi Yoldaş, yargılandığı davada ‘kasten öldür...