Dikili’de kadınlar tacize karşı sokaktaydı
Dikili Belediye Başkanının tacizine uğrayan Deniz Canpolat, tacize ses çıkarınca kardeşi ile birlikte işten atıldı. Kadınlar, tacize ve işten atmalara tepki göstermek için sokağa çıktı.

Dikili Belediyesinde taşeron kadroda zabıta görevlisi olarak çalışan Deniz Canpolat’ın, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından tacize uğradığı iddiasına ilişkin Dikili Kadın Platformu basın açıklaması düzenledi.

Dikili Atatürk Meydanda toplanan kadınlar, “Deniz Canpolat yalnız değildir”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” pankartları taşıyarak, “Kadınız, güçlüyüz, kazanacağız, erkek şiddetine hayır, yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Gözde Canpolat, işyerlerinde yaşanan cinsel taciz ve istismar olaylarının toplumun genel yapısı ve cinsel tacize uğrayanların işlerini kaybetme korkusu ile genelde üzerinin örtülmeye çalışıldığını belirterek; “Benzer durum Dikili Belediyesinde yaşanmış; taşeron kadroda zabıta görevlisi olarak çalışan Deniz Canpolat, amiri tarafından sözlü ve fiziksel olarak taciz edildiğini, taciz olayından 40 gün sonra suç duyurusunda bulunduğunu, iş ve toplumsal kaygılar nedeniyle geri çektiğini, devamında kendisinin ve kardeşinin işten çıkarılması üzerine yeniden yasal süreci başlatmıştır” dedi.

TACİZE KARŞI KADIN DAYANIŞMASI
Dikili’de yaşanan özel bir yurtta 7 çocuğun cinsel istismarına da ilişkin açıklamada bulunan Canpolat, “Düşünmeden edemiyoruz; çocuklarımız kimlere emanet, kadınlar kimlerle çalışıyor. Yaşamlarımıza ve haklarımıza sahip çıkıyoruz. İstismara uğrayan çocuklarımızın ve taciz mağduru Deniz Canpolat’ın davalarının takipçisiyiz” diye ifade etti.

Öte yandan, başkanın bir başka kadına daha tacizde bulunduğu iddia edildi. Yine Belediye bünyesinde taşeron işçi olarak çalışan G.K, sözlü ve fiziki tacize uğradığını söyleyerek Dikili Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğu öğrenildi.

Ayrıca Dikili Belediyesi açıklamanın yapıldığı meydana belediye başkanının kadınlarla çekilmiş fotoları olan ve üzerinde “Dik dur eğilme kadınlar seninle” yazılı bir pankart astı.

TACİZE SES ÇIKARDI İŞİNDEN OLDU
Yaşadıklarını Ekmek ve Gül’e anlatan Deniz Canpolat, kendiyle dayanışma gösteren kadınlarında işten atıldığını, kendisinin taşeron işçi olarak dahi bundan sonra hiçbir kamu kuruluşunda çalışamayacağını, tacize karşı susmadığı için bu yöntemle cezalandırılmaya çalışıldığını ancak yasal mücadelesine devam edeceğini belirtti. Psikolojik olarak da etkilenen ve ruhsal tedavi görmeye başlayan Canpolat, adaletin yerini bulmasını istiyor.


İlgili haberler
GÜNÜN KAZANIMI: Ford'a 10 milyon dolarlık taciz ce...

Kadın ve siyahi çalışanlar cinsel ve ırkçı tacizlerden şikayetçi oldular. Ford, çalışanlara 10 milyo...

GÜNÜN CESURU: Tacizciyi döven Brezilyalı kadın

Brezilya’da göğüslerine uzun süre bakan adama ‘İstediğin bu mu? Al o zaman’ deyip üstünü çıkaran kad...

Taciz davasında ‘İki fidan diksinler, uzlaşın’ tek...

Tacize uğradılar, önce karakolda şikayetçi olmak için, sonra mahkemede ‘taciz davası’ açılması için...