Ayşe Öğretmen 10 gün içinde hapse girecek
Beyaz Show’da ‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen çocuğuyla birlikte 10 gün içinde hapse girecek. Bir bebek daha annesiyle birlikte cezaevine girmiş olacak.

Diyarbakır’dan geçtiğimiz yıl telefonla bağlandığı Beyaz Show’da “Çocuklar ölmesin” dediği için “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılanan ve 1 yıl 3 aylık hapis cezası onanan Öğretmen Ayşe Çelik’e aldığı ceza tebligat yoluyla bildirildi. İki ay önce anne olan Ayşe Çelik en geç 10 gün içinde kızı Deran ile birlikte hapse girecek. Cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan çocuk sayısı ağustos ayında 668 idi. Bu rakama Deran bebek de eklenmiş olacak.
Mahkemede tanık olarak dinlenen program sunucusu Beyazıt Öztürk ifadesinde “O anda ne yaptığımın farkında değildim” diyerek özür dilemişti.

AYŞE ÖĞRETMENE DESTEK YAĞMIŞTI
Ayşe Çelik’e destek olmak için Ankara, İstanbul ve İzmir’de toplanarak aynı açıklamayı yapan ve kendilerini “İhbar eden” 38 aydın, sanatçı, gazeteci ve yazar ise Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada beraat etti.

ÇOCUKLAR CEZAEVİNDE ANNELERİYLE BİRLİKTE KALIYOR
CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin sorusuna Adalet Bakanlığı tarafından verilen yanıtta, anneleriyle cezaevinde kalan çocuk sayısının Ağustos ayında 668 olduğu açıklanmıştı. Cezaevinde anneleriyle birlikte kalan çocuk sayısı nisan ayında 560 idi. Geçen 90 günlük sürede ise 108 çocuk daha cezaevine girdi ve bu sayı ağustos ayında 668’e ulaştı. Öte yandan Adalet Bakanlığının cezaevinde kaç tane hamile mahpus olduğunu, doğum esnasında veya sonrasında kaç çocuğun yaşamını yitirdiği gibi bilgileri ‘bilmediği’ ortaya çıkmıştı.
İlgili haberler
‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmene hapis ceza...

Beyaz Show’a katılıp ‘çocuklar ölmesin’ dediği için hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’tan d...

Ayşe öğretmen erken doğum yaptı

Sokağa çıkma yasakları sırasında Beyaz Show’a bağlanarak ‘çocuklar ölmesin’ dediği için hapis cezası...

O belgelerde işçi Ayşe’nin adı yok

Reza Zarrab’ın hükümet yetkililerine dağıttığı rüşvetler, Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na akıtt...