‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmene hapis cezası
Beyaz Show’a katılıp ‘çocuklar ölmesin’ dediği için hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’tan dava açılan Ayşe öğretmenin cezası onaylandı. Ayşe Çelik 8 aylık hamile.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show isimli programa telefonla katılarak sokağa çıkma yasaklarına değinen ve “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan Ayşe Çelik hakkında verilen 1 yıl 3 ay hapis kararı onaylandı. Avukatları, Çelik’in mahkemenin verdiği 1 yıl 3 ay cezanın 11 ayını hapiste yatacağını ama 8 aylık hamile olan Ayşe öğretmenin cezasının hamileliği nedeniyle ertelenebileceğini söyledi. 
Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi kararında, Çelik’in suç tarihinde PKK’nin şiddet içeren yöntemlerini meşru gösterdiği ve bu şekilde “terör örgütü propagandası yapmak” suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetmişti.
Mahkeme, sanığın pişmanlık göstermeyen kişiliği gözetildiğinde bir daha suç işlemekten çekineceğine dair kanaatin oluşmadığından hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasının uygulanmasına yer olmadığına karar vermişti.
Çelik’in avukatları karara itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Çelik hakkında verilen hapis cezasını onayladı.

İlgili haberler
Adaletin öksüzleri: Miraz bebekler

Hapishanede annesi ile kalan Miraz, Roza ve isimlerini sayamadığım beş yüzün üzerinde çocuk, ebeveyn...

GÜNÜN RAKAMI: 560 çocuğun bayramı buruk

Neşeli TV programları, janjanlı bayram reklamları, siyasilerin güllük gülistanlık bayram mesajları.....

GÜNÜN RAKAMI: 3 ayda 108 çocuk daha annesiyle ceza...

Adalet Bakanlığı cezaevindeki hamile tutukluların durumuyla ilgili ‘bilgisi olmadığını’ açıkladı.