Dikili Kadın Platformu: 1 Temmuz’da da alanlardayız
Dikili Kadın Platformu “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” diyerek 1 Temmuz’da yapılacak eyleme çağrı yaptı.

Dikili Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına karşı Dikili Atatürk Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamayı okuyan Aysel Çakıcı, “Tek adamın tek taraflı bu fesih kararı, biz kadınlar nezdinde yok hükmündedir. Eşit yaşam hakkımızın güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden de, haklarımızdan da vazgeçmiyoruz. Bizi cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, konuştuğumuz dil, yaşadığımız hayat üzerinden ayrıştırma çabalarının karşısında, birimizin şiddet gördüğü koşulda hiçbirimizin güvende olmadığının bilinciyle, hep birlikteyiz” dedi.

“İKTİDAR KADINLARIN YAŞAMINDAKI EN BÜYÜK TEHDİT"

“1 Temmuz’da bize hak görmedikleri o hayatı durduracağız” diyerek konuşmasını sürdüren Çakıcı, 1 Temmuz’dan sonra da mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

İstanbul sözleşmesinin kaldırılması tartışmalarıyla birlikte artan şiddet, taciz, cinayetlere dikkat çeken Çakıcı, “Kadınların bedel ödeyerek kazandıklarını, gece yarısı kararnameleriyle aldıklarını zannedenlere üstüne basa basa bir kez daha haykırıyoruz: Mevcut iktidar kadınların yaşamı üzerindeki en büyük tehdittir” diye konuştu.

Ayrıca Antalya Elmalı’da ve Çanakkale’ de çocukların istismar edilmesiyle ilgili de konuşan Çakıcı, “Basında ve sosyal medyada çocukların cinsel istismarlarına ilişkin davanın içeriğinin ve çocukların kişisel bilgilerinin paylaşıldığını üzülerek görmekteyiz. Şunu önemle hatırlatmak gerekir ki; çocuklara ait her türlü bilgi ve belgenin paylaşılması ikincil örselenmeye maruz kalmalarına sebebiyet verecek ‘unutma haklarını’ ve ‘gizlilik kararını’ ihlal edecektir” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Çakıcı son olarak şunları kaydetti: “Biz kadınlar ve LGBTİ+lar olarak hayatın her alanında erkek devlet şiddetine karşı, yaşam güvencemiz olan İstanbul sözleşmesine sahip çıkmaya, tüm kadınlarla birlikte alanlarda olmaya devam edeceğiz. Bunun için 1 Temmuz’da yani yarın İzmir’e eyleme gideceğiz”

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
İl İl 1 Temmuz eylemleri: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Kadınlar, “Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” demek için 1 Temmu...

Aydın Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden va...

Aydın’da kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz’ diyerek sokağa çıktı.

İzmir'de 1 Temmuz'da sokaklarda 'Vazgeçmiyoruz' se...

İstanbul Sözleşmesi İzmir Kampanya Grubu 1 Temmuz'da 18.30'da Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yan...