Karşıyaka Belediyesi işçileri: İstismar sanıklarının tahliye edilmesi kabul edilemez
Karşıyaka Belediye çalışanları Elmalı’da çocuk istismarı faillerinin serbest bırakılmasına tepki göstererek yargıya seslendi: Sözleşme uygulansaydı, çocuklar korunabilirdi!

Karşıyaka Belediye çalışanları ve Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi olan işçiler, çocuk istismarına karşı Karşıyaka Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin okudu.

Antalya’nın Finike ilçesinde 7 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun istimara uğraması ve tutuklu sanıkların Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmasına tepki gösteren Gümüştekin, istismara karşı 1 Temmuz’da sona eren İstanbul Sözleşmesi’ni sahiplenme çağrısı yaptı.

Çocukların ifadeleri ve çizdikleri resimlere rağmen sanıkların tahliye edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Gümüştekin, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada sürecin takipçisi olacakları bildirilmiştir. Bu açıklamalar yaşanılan gerçekliklerle bağdaşmamaktadır. Eğer gerçekçi olsalardı çocuklara yönelik saldırılarda, istismarda somut delil şartı getirmeye çalışmazlardı. Eğer gerçekçi olsalardı bugün iki çocuğu defalarca istismar eden sanıklar tahliye edilmemiş olurlardı. Gerçekçi olsalardı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmak yerine, sözleşmenin yükümlülükleri yerine getirilip kadınlar ve çocuklar her türlü şiddetten korunabilirdi” dedi.

“SÖZLEŞMEDEN ÇIKMA KARARINI TANIMIYORUZ”

Mersin’de 7 yaşında bir çocuğu istismara maruz bırakan sanığın da tahliye edildiğini de hatırlatan Gümüştekin, “Yargıya ve istismar davalarında somut kanıt isteyen iktidara soruyoruz; bu delillerde yetmeyecekse daha ne yetecek? Bizler artık istismar davalarının ardından sürekli tahliye haberlerini duymaktan yorulduk, yetkililerse sürecin takipçisiyiz açıklamasını yapmaktan yorulmadı" diye konuştu.

Çocukların korunması için devlet yetkililerinin İstanbul Sözleşmesi’ni uygulaması gerektiğini söyleyen Gümüştekin, "1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılma kararı resmileşecek. Bu hükmü tanımıyor, 1 temmuzda haklarımız ve hayatlarımız için İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi bir kez daha dile getirmek üzere yarın saat 18.30’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde olacağız" dedi.

Fotoğraf: Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube


İlgili haberler
Dikmen Emek Gençliği: Elmalı’da adalet sağlansın,...

Dikmen Emek Gençliği Sokullu Ahmed Arif Parkı’nda yaptığı açıklamada Elmalı istismar davasında sanık...

Çocukların istismarı resimlerle anlattığı Elmalı d...

Elmalı davasında 7 ve 10 yaşındaki 2 çocuk uğradıkları cinsel istismarı anlattı, yetmedi resmini çiz...

Çocuğun istismarı resimle çizmesine rağmen sanığın...

Mersin’de çocuğun çizimlerine rağmen istismardan yargılanan sanığın adli kontrol şartı kaldırıldı. Z...