Aydın Kadın Platformu: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz
Aydın’da kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz’ diyerek sokağa çıktı.

İstanbul Sözleşmesinin feshedilme kararına karşı kadınlar sokakları terk etmiyor. Kararın uygulamaya sokulacağı 1 Temmuz öncesi Aydın Kadın Platformu Aydın Kent Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar, öldürülen, şiddet gören kadınların hikayelerini okuyarak sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha haykırdı.

Anılan kadınlar arasında katledilen Sinem Kaya, Hatice Tusu, Nurhan Erhan, Büşra Çetinkaya, Merve Kotan, Nergiz Yavaş, Dora Özer, Hanım Pınarlı, Ayşegül Kurtuluş, Gamze Uslu, Gamze Esen, Raziye Buruk, Yasemin Özdemir, Nevriye Altun, Yeliz Tolçak yer aldı. Kadınlar, isimleri geçen kadınların nasıl öldürüldüklerini, failerin nasıl yargılandığını anlatan hikayelerini dillendirdi. Öldürülen kadınların arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yapılan silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz da yer aldı.

“SÖZLEŞMEDEN AYRILMA FİKRİNDEN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİN”

Platform adına açıklamayı okuyan, Öznur Özağaç, “Kadın Hakları mücadelemizin bir kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi’ni bir adam, bir imza ile kaldırmak istiyor. Soruyoruz, ne hakla! Bugün aramızda olamayan katledilmiş kadınların geride kalan şu ayakkabılarını görüyor musunuz? Bu ayakkabılarla peşinizde olacağız, hesabını soracağız” dedi.

Sözleşmeden vazgeçmenin kadınların ve çocukların artan şiddet sarmalı içerisinde seslerinin daha çok kesilmesi anlamına geldiğini dile getiren Özağaç, “İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması teklifi yarın meclis gündemine gelecek. Biz kadınlar, ölülerimizle dirilerimizle bir kez daha sesleniyoruz: kadının toplum içindeki yerini geriye götürecek, kadın katillerini sevindirecek, homofobiyi besleyecek, çocuk istismarını artıracak olan İstanbul Sözleşmesi`nden ayrılma fikrinden bir an önce vazgeçin” diye ekledi

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneğinden 1 Temmu...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, 1 Temmuz’da İstanbul Sözleşmesi eylemine çağrı yaparak mücad...

Mücadele sürüyor, kadınlar 1 Temmuz'da sokağa çağı...

İstanbul, Ankara ve İzmir’den İstanbul Sözleşmesi kampanya gruplarından çağrı 1 Temmuz çağrısı: Kadı...

İl İl 1 Temmuz eylemleri: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Kadınlar, “Haklarımızdan, hayatlarımızdan, İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” demek için 1 Temmu...