Devlet geri adım attı: Ezidi çocuk için koruma kararı çıktı, kaçıran IŞİD'li tutuklandı
Ankara Valiliği, tepkiler üzerine, Ezidi kız çocuğu Ankara'ya kaçıran, dark web'de satışa çıkaran IŞİD'linin tutuklandığını açıkladı.

 IŞİD tarafından 2017 yılında Türkiye'ye kaçırılan, ardından derin internette (dark web) satışa çıkarılan ve Ankara'da Şubat 2021'de örgütün hücre evine düzenlenen operasyonla kurtarıldığı açıklanan Kürt Ezidi kız çocuğa dair dosyada ortaya çıkan skandallar üzerine devlet geri adım attı.

Çocuğu kaçıran IŞİD yöneticisi Sabbah Ali Oruç'un ailesine teslim edildiğini Artı Gerçek'ten Hale Gönültaş'ın haberinin ardından tepkiler sürerken, bugün görülen duruşma sonrası akşam saatlerinde Ankara Valiliği bir açıklama yaptı. Valilik, Oruç’un tutuklandığını, IŞİD’li aileye teslim edilen Ezidi kız çocuğun ise yeniden koruma altına alındığını duyurdu.

Valilik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ezidi bir kız çocuğun satılığa çıkarıldığına dair sosyal medyada yer alan bilgiler üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma sonucunda, Irak uyruklu S. O., beraberindeki Ezidi çocuk A. S. O. ile birlikte ele geçirilmiş olup; S. O. adli mercilerce tutuklanmış ve Ezidi çocuk A. S. O, Valiliğimizce devlet koruması altına alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Valiliğin ardından Aile Bakanlığı da bir açıklama yaparak IŞİD'li aileye teslim edilen Ezidi çocuğu 'örselenmemesi adına' tedbir amaçlı korumaya alındığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan yabancı uyruklu S.O. iddialar üzerine kendi ikametgahından İl Emniyet Müdürlüğümüzce gözaltına alınmıştır. Yabancı uyruklu çocuk A.S.O. ise annesi S.A.M. ile birlikte yaşadığı kendi ikametinden çocuğun üstün yararı düşünülerek örselenmemesi adına tedbir amaçlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından devlet korumasına alınmıştır."

Fotoğraf: Freepik

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel istismarla mücadelede ebevey...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneğinin hazırladığı cinsel istismarla mücadelede ebeveyn olarak yapabile...

Temel hedef istismarı önlemek ve çocuğu korumak ol...

Çocuk istismarı alanında çalışan uzmanlar bir araya geldi: ‘Etkin çocuk koruma sistemi hayata geçiri...

Çocuk istismarına yine ‘iyi hal’ indirimi!

Çocuğa cinsel istismardan tutuklu olan sanığa mahkemenin ‘iyi hal’ indirimi vermesi tepki çekti. Çoc...