Geçtiğimiz 25 Kasım'da polis şiddetini ifşa eden Tülay Korkutan'a hapis cezası
Geçtiğimiz sene 25 Kasım'da, polisin alanda uyguladığı şiddeti ifşa ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Tülay Korkutan'a hapis cezası verildi. Korkutan, kararı Ekmek ve Gül için değerlendirdi.

25 Kasım 2022'de 216 kadın İstanbul'da polis tarafından gözaltına alınmıştı. Polisin alanda ve gözaltı sürecinde uyguladığı şiddeti ifşa ettiği gerekçe gösterilerek Tülay Korkutan'a açılan dava sonuçlandı. Korkutan'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Mahkeme sonrası açıklama yapan kadınlar: "Ceza alan arkadaşımız alsa yalnız değil. Bu sene de sokaklarda, meydanlarda olacağız" dedi.

Tülay Korkutan mahkeme kararını Ekmek ve Gül için değerlendirdi:

"Geçtiğimiz sene 25 Kasım ülkenin dört bir yanında kadınlar sokağa çıktığı ve polis şiddetine maruz kaldı. İstanbul'da da benzeri şeyleri yaşadık ve doğrudan polis şiddetine maruz kaldık. Taksim'de ve Şişhane'de dar alanlara sıkıştırılıp darbedilerek gözaltına alındık. Birçok kadın arkadaşımız yüzü morarırcasına darbedildi. Hatta bir kadın arkadaşımızın ayağı kırıldı. O gün kadına yönelik şiddete karşı sokaktaydık ama doğrudan devletin ve polisin şiddetine maruz kaldık. O gün yaşadıklarımızı ifşa etmeye başladık ve valilik, emniyet ve şiddet uygulayan polislere karşı dava açtık. O dava süreci sürüyor ve şiddet uygulayanlara karşı henüz bir ceza verilmedi. Bana verilmiş olan ceza aslında hepimiz açısından devletin bize şunu dediğini gösteriyor: 'Ben şiddet uygularım, kimse de karşı çıkamaz'. Ancak tüm bunlara rağmen asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve yine 25 Kasım'da sokaklarda olacağız"

Fotoğraf: KBG Twitter hesabı

İlgili haberler
Kadınlar Birlikte Güçlü: Kadın ve çocuk düşmanı ya...

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla kadınlar Kadıköy Süreyya Operası önünde eylem yaptı. Kadınlar...

KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ | Kadınları karda kışta yo...

Yerellerdeki kadın mücadelesini güçlendirip daha örgütlü bir hale getiremezsek, kadınlar olarak hak...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Kadınlar Birlikte Güçlü Flormar...

Kadınlar Birlikte Güçlü, direnişlerinin 211. gününde Flormar işçilerini ziyaret etti. Ziyarette daya...