Sakarya Üniversitesi'nde öğrenciler cinsiyetçilik yapan akademisyeni şikayet etti
41 öğrenci, dersinde şort giyen kadın öğrenciye "Neden böyle giyindin?" diyen akademisyeni rektörlüğe şikayet etti. Sakarya Üniversitesi henüz duruma dair bir açıklama yapmadı.

Sakarya Üniversitesi'nde sosyoloji dersi veren ilahiyat kökenli öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Arslan, 41 öğrenci tarafından derslerinde kadın öğrencilere yönelik cinsiyetçi davranışlar sergileyerek öğrencileri rencide ettiği ve sosyoloji dersinde işlenen konulardan ziyade dini konuları işlediği ileri sünülerek rektörlüğe şikayet edildi. 

KISA ŞORT GİYMEK GAYRİ AHLAKİYMİŞ (!)

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın hazırladığı habere göre, öğrencilerin dilekçesinde 19 Ekim günü Prof. Dr. Arslan'ın dersinde yer alan bir kadın öğrenciye neden kısa şort giydiğini sorduğu ve kadınların kısa şort giymesinin "gayri ahlaki" bir davranış olduğunu belirttiği ifade edildi. Hazırlanan dilekçeye göre yine geçen yıl 1. Sınıfın ilk döneminde "Genel Psikoloji" dersine giren Arslan, bir kadın öğrenciyi tahtanın önüne kaldırarak namaz kılma hareketlerini göstermesini istedi. Dilekçede, "Hocamızın şaşkınlık oluşturan bu sistematik davranış ve anlatımları, anlattığı hemen her konuyu kendine göre bir dine ve hadislere dayandırmaya çalışması bizleri ne yapacağımızı bilemez hale getirmiştir" denildi.

Öğrenciler, siyasi söylemlerle de ayrımcılık yaptığını ifade ettikleri Prof. Dr. Arslan hakkında soruşturma açılmasını, gerekli yaptırımların uygulanmasını ve Sosyoloji Bölümünün derslerine görevlendirilmemesini talep etti.

AKADEMİSYEN İDDİALARI YALANLADI

İddialara ilişkin DW Türkçe'ye yazılı bir yanıt gönderen Arslan, "şort" tartışmasının tamamen iftira olduğunu ifade etti. Dilekçede bahsedildiği gibi bir olay yaşamadığını söyleyen Arslan, "Kimsenin şahsına özel bir değerlendirme yapmadım. Art niyetle yapılmış bir işlem olsa gerektir. Ya da sosyolojik düşünmeyi henüz kavramamış bir kişinin konuşulan şeyleri kendisi için yorumlaması olmuş olabilir ki benim olaydan da haberim yoktur" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şiddeti ve tacizi üniversiteli genç kadınlardan di...

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki kadın öğrenciler ile üniversitede, sokakta karşılaştıkları sorunlar...

Eril dilinizden de, cinsiyetçi söylemlerinizden de...

Kocaeli Üniversitesinden kadınlar kalıplaşmış eril dile ve cinsiyetçi söylemlere karşı "Ekmek ve Gül...

Akademisyen Bedri Gencer yine İstanbul Sözleşmesi’...

Yıldız Teknik Üniversitesinde görevli akademisyen Prof. Dr. Bedri Gencer, İstanbul Sözleşmesini hede...