...Çünkü belki bu sefer Banu’nun sesini duyan olur!
Çocuğu olduğu için işten atılan Banu sesini duyurmaya çalışıyor... Asıl mesleği mühendislik olan Banu, ‘Kızımı normal şartlarda büyütmek istiyorum’ diyor.

Makine ve Gemi Mühendisliği mezunu Banu Bozdak, çocuğu olduğu için son çalıştığı yerden kovuldu. İş bulamayan, kızıyla beraber zor zamanlar geçiren Banu Bozdak sesini duyurmak için son çare olarak durumunu anlattığı bir video yayımladı. Youtube aracılığıyla kendine iş desteği arayan Banu, bir hafta sonra da evsiz kalacağını söylüyor.

Sözlerine “Merhaba” diyerek başlayan 35 yaşındaki Banu’nun 4,5 yaşında bir kızı var. Çok uzun bir süredir işsiz olduğunu ve iş bulamadığını anlatıyor:

“İş bulmaya çalışıyorum, kalacak yer bulmaya çalışıyorum, kızımı doyurmaya çalışıyorum ama artık hiçbir şekilde hiçbir şey yapamıyorum. Artık çok çaresizim ve buna karar verdim. Belki sesimi duyan olur. Ben Marmara - Makine mezunuyum. Yine Yıldız Teknik - İnşaat mühendisi mezunuyum. Yıllarca iş deneyimim olmasına rağmen yine de iş bulamıyorum. Hizmetçiliğe başvurdum. Çiftçiliğe başvurdum. Ona başvurdum, buna başvurdum, ne olsa başvurdum. Ama yok iş bulamıyorum. Bir hafta sonra kalacak yerimiz yok. Benim çocuğuma bir ekmek alacak param yok. İş bulmak istiyorum. Kendi mesleğimle ilgili ya da başka bir şey... Ama iş bulmak istiyorum. Çocuğuma bakmak istiyorum. 4,5 yaşında bir kızım var onu normal şartlarda büyütmek istiyorum. Buna karar verdim. Çünkü belki bu sefer sesimi duyan olur.”



İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Kadın işsizliği son dört yılın en yü...

DİSK-AR’ ın TÜİK verileri üzerinden yaptığı çalışmanın sonuçlarına göre, Şubat, Mart ve Nisan ayları...

Kadın mühendisler, mimarlar, plancılar vardır!

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'ndeki işinden kadın olduğu için atılan Büşra Kaleli için TMMOB İsta...

GÜNÜN RAKAMI: Kadın işsizliğinde artış!

TÜİK, temmuz ayına ilişkin işsizlik verilerinde kadın işsizliğin oranında görülüyor ki evde bakım ya...