Bodrumlu kadınlar ‘Vardık, varız, var olacağız’ dedi
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi bileşenlerinin de katılımı ile 8 Mart yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, her sene olduğu gibi bu yıl da Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi bileşenlerinin de katılımı ile 8 Mart yürüyüşü yaptı. Türkan Saylan Anıtı önünden Denizciler Kafe önüne yürüyen kadınlar şunları söyledi:

Bu yürüyüşün en değerli niteliği kadın beyanımızı arka planda tutmak zorunda kalmadığımız, doğrudan kendi sözümüzü ifade edebildiğimiz bir alan olmasıdır!
Hiçbir siyasi temsiliyetin ön plana çıkmadığı, salt kadın kimliklerimiz, kadın mücadelemiz ve kadın haklarına dair beyanlarımızı göz önünde bulundurarak, Bodrum yarımadasında bulunan tüm kadın bireylerin bir araya gelerek, sömürüye, cinsiyetçiliğe, eşitsizliğe ve şiddete karşı duruşumuzu ve isyanımızı, tarafımıza yönlendirilmiş olan hak ihlallerine seyirci kalmayı reddettiğimizi, örgütlü ya da örgütsüz, dayanışarak güçlendiğimizi, mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi ifade ettiğimiz yürüyüşümüzü her renkten kadınlarla ve coşkuyla gerçekleştirdik.

İlgili haberler
Van’da 8 Mart buluşması

Van Emek Gençliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için buluştu, etkinlikte çocuk yaşta evliliğe di...

Bağcılar Ekmek ve Gül okurları 8 Mart şenliğinde b...

Kadınların dertleri çok ama konuşacak sözleri de çok. Bağcılar’da 8 Mart şenliğinde buluşan kadınlar...

Çorlu’da kadınların 8 Mart kutlaması

Çorlu’da kadınlar şiirli, müzikli drama gösterili 8 Mart etkinliği yaparak hem sorunlarını hem de çö...