Çorlu’da kadınların 8 Mart kutlaması
Çorlu’da kadınlar şiirli, müzikli drama gösterili 8 Mart etkinliği yaparak hem sorunlarını hem de çözüm yollarını konuştu.

Mart denince akla ilk 8 Mart geliyor. E durum böyle olunca da Ekmek ve Gül anında iş başına. 8 Mart hazırlık çalışmalarımızı Çorlulu kadınlar olarak çalışırken, yemek yaparken, çocuk bakerken yaptık. Çorlu’da başta Su Deposu Mahallesi olma üzere mahallelerde el ilanlarımızı dağıttık. 10 Mart günü Su Deposu Mahallesi’nin çay bahçesinde kadını, genci, yaşlısı hep birlikte buluştuk.

Çağla Demir’in açılış konuşmasıyla 8 Mart etkinliğimiz başladı. 8 Mart gününde herkesin birlik, beraberlik dediğini; ancak geriye kalan 364 günde kadın cinayetlerine, şiddetei tacize, tecavüze, çocuk istismarına karşı herkesin 3 maymunu oynadığını; sorunların çözülmesi bir ayna artarak devam ettiğini söyleyen Çağla, birlik ve beraberliğe; birlikte mücadele etmeye kadınlar olarak her gün ihtiyacımız olduğunu vurguladı.

Ekmek ve Gül’ün tarihini ve şiirinin okunmasıyla devam eden etkinlikte geçen 100 yıla rağmen kadınların aynı taleplerle bugünde mücadele ettiği söylendi. Mahalle çalışmalarını anlatması için sahneye çıkan Hasret Erer, kadınların yaşamın bütün alanlarında nasıl ötekileştirildiğini önemsizleştiğini, sömürüldüğünü anlattı. Orta okul öğrencisi kız çocuklarının kadınları anlatan şiirler okumasının ardından Mukaddes Akdeniz’in yönetiminde drama gösterisi yaptık. Ve günün en güzel kısmına geldik; kadın arkadaşın sazlı türkülü muazzam sesiyle kendimizden geçtik; halaylarla, oyunlarla etkinliğimizi sonlandırdık. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Çorlu’da böyle bitirdik.

İlgili haberler
Tuzla’da kadınlar 8 Mart için buluştu

Tuzla’da Bingöl Çalıkağıl Derneği ve bölgedeki yöre derneklerinin üyesi kadınlar kahvaltıda buluştu.

Van’da 8 Mart buluşması

Van Emek Gençliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için buluştu, etkinlikte çocuk yaşta evliliğe di...

Bağcılar Ekmek ve Gül okurları 8 Mart şenliğinde b...

Kadınların dertleri çok ama konuşacak sözleri de çok. Bağcılar’da 8 Mart şenliğinde buluşan kadınlar...