Cumartesi Anneleri 969'uncu haftada da gözaltına alındı
Cumartesi Anneleri’nin kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’na çıkmaları yine engellendi.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybettirilen ve katledilenlerin akıbetini sormak ve faillerinin yargılanması talebiyle bu hafta da Galatasaray Meydanı’na doğru ellerinde karanfillerle yürümek istedi.

Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen, eylemlerinin 969’uncu haftasında da Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararını gerekçe gösteren polislerce yine engellendi.

Eyleme kayıp yakınlarının yanı sıra insan hakları savunucuları, HEDEP Milletvekilleri Özgür Saki, Cengiz Çiçek, Celal Fırat ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve HDP eski Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

Polis eylemi engellemek için İstiklal Caddesi'nin iki tarafını da kapattı. İstiklal Caddesi'nde etrafı polis tarafından ablukaya alınan kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları gözaltına alındı. Gazetecilerin görüntü alması polis tarafından engelledi.

Polis, milletvekillerinin açıklama yapmasını da engelledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Plaza de Mayo Anneleri’nden dayanışma: Cumartesi A...

Arjantin'de 1977'den beri kayıplarını arayan Plaza de Mayo Anneleri, Türkiye'de kayıplarının akıbeti...

Cumartesi Anneleri'nin 965’inci hafta eyleminde ka...

Cumartesi Anneleri’nin 965’inci hafta eylemi de AYM’nin hak ihlali kararına rağmen polis tarafından...

Cumartesi Anneleri, hak savunucuları ve EMEP İstan...

Cumartesi Anneleri’nin yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi. Cumartesi Annel...