Cumartesi Anneleri'nin 965’inci hafta eyleminde kayıp yakınları ve hak savunucularına gözaltı
Cumartesi Anneleri’nin 965’inci hafta eylemi de AYM’nin hak ihlali kararına rağmen polis tarafından engellendi. Polis, kayıp yakınları ve insan hakları savunucularını gözaltına aldı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararına karşın 965’inci haftada da polis tarafından engellendi. İki noktada İstiklal Caddesi’ne çıkmaya çalışan Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları ellerindeki karanfilleri Galatasaray Meydan’ına ulaştırdı.

Cumartesi Anneleri’nin 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda düzenlediği oturma eylemi ve basın açıklaması bu hafta da engellendi. Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, AYM kararlarına rağmen 965. haftada da gözaltına alındı.

Galatasaray Meydanı'nda buluşmak üzere İstiklal Caddesi'ne çıkan Cumartesi Anneleri/İnsanları iki noktada önce ablukaya, sonra gözaltına alındı. Odakule tarafından Galatasaray Meydan’ına yürüyen Cumartesi Anneleri, karanfillerini meydana ulaştırdı.

İstiklal Caddesi'ni saran polisler, Cumartesi Anneleri/İnsanları'nı caddeye çıkar çıkmaz kalkanlarla çembere aldı. Kayıp yakınları İstiklal Caddesi üzerinde iki noktada polis çemberine alınarak gözaltına alındı. TİP Milletvekili Ahmet Şık da ablukaya alındı. Gözaltıları görüntüleyen gazeteciler de engellendi.Bunun üzerine İstiklal Caddesi tüm yönlere kapatıldı.

"HUKUK BU CUMARTESİ DE ASKIDA"

Cumartesi Anneleri sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada, İstiklal Caddesi’nde yürümenin herkese yasak olduğunu belirterek, “Hukuk, anayasa ve insan hakları bu cumartesi de askıda! Galatasaray Meydanı polis ablukasında” ifadelerine yer verdi. 

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Cumartesi Anneleri: Bizim kutlanacak bir günümüz y...

Cumartesi anneleri, yakınlarının akıbetini sormak için 633. haftada Galatasaray Meydanı’nda bir aray...

CUMARTESİ ANNELERİ ÇAĞIRIYOR: Kaybedenlerin peşind...

Analar oğullarına kavuşmadan, adaleti bu ülkede göremeden göçüp gittiler. 23 yıldır süren bu mücadel...

Cumartesi Anneleri’nin 800. hafta eylemi polis tar...

Eylemlerinin 800. haftasında Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakmak isteyen Cumartesi Anneleri kol...