CHP’li Suiçmez Aile Bakanlığına 'aile çalıştaylarını' sordu
CHP’li Suiçmez, Aile Bakanına aile çalıştaylarına dair soru önergesi verdi: "Bakanlığınız tarafından 81 ilde düzenlenen çalıştayların amacı Medeni Kanun’u değiştirme sürecine dayanak hazırlamak mı?"

CHP’li Suiçmez, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ilde “Aile Çalıştayı” düzenlemesine dair bakan Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, “Katılımcıların seçimi ve çalıştayların Medeni Kanun ve anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bir süreçte acil olarak yapılması güvensizlik yarattı. Kadın kazanımlarından vazgeçilmesi için yapılacak yasal değişikliklere zemin oluşturmak amacıyla yapıldığı izlenimi yaratan bu çalıştaylar kamuoyunda tepki topladı” diyen Suiçmez, şu soruları yöneltti:

“Bakanlığınız tarafından 81 ilde düzenlenen çalıştayların amacı Medeni Kanun’u değiştirme sürecine dayanak hazırlamak mı? Çalıştayların sonuçlarını bakanlığınızın hangi çalışmalarında kullanacak? Sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak mı? Katılan sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları hangi kritere göre belirlendi? Ankara ve İstanbul’da yapılan çalıştaylara Ankara ve İstanbul baroları neden davet edilmedi? Çalıştayların raporlarının açıklanması niye yasaklandı?”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
81 ilde aile çalıştayları gerçekleştiriliyor ama n...

Hukuki düzenlemelerin doğrudan muhataplarından olan barolar Aile Bakanlığının düzenlediği çalıştayla...

Antep’teki aile çalıştayında skandal öneriler: Kad...

Antep’te gerçekleşen aile çalıştayındandan kadınların kazanılmış tüm haklarını tasfiye edecek öneril...

Hükümetin derdi 91 yıllık medeni kanunla

Müftülere nikah yetkisi verilmesini kapsayan yasayı değerlendiren Avukat Selin Nakıpoğlu, ‘kadınları...