Çocukları istismara uğrayan anne: Sesimizi çıkarmazsak bu olaylar devam edecek
5 ve 11 yaşlarındaki kız çocukları eşinin akrabası tarafından istismara uğrayan anne isyan ediyor: ‘Gereken cezanın verilmesini istiyorum. Sesimiz çıkmazsa her şey daha kötü olacak.’

Aile içerisinde çocuğa yönelik cinsel istismar vakalarının birçoğunun yargıya hiç yansımadan aile ve akrabalar tarafından üstü örtülmeye çalışılıyor. Adana'da 8 ay önce yaşanan iki çocuğa yönelik cinsel istismar da annenin çabaları olmasa sümen altı edilecekti. İki kız çocuğu aynı apartmanda yaşayan akraba çocuğu tarafından istismara maruz bırakılan anne G.D., istismar suçunun akraba ilişkileriyle örtülmek istenmesine yaşadığı apartmandan taşınarak Adana Kadın Platformunun dayanışmasıyla çocukları için mücadele ediyor.

Anne G.D., eşinin ve eşinin ailesinin engellemelerine rağmen suç duyurusunda bulunarak cinsel istismar zanlısı tutuklanmasını sağladı. Kadınlar susarsa bu olayların artacağını ifade eden G.D. “Ben gereken cezanın verilmesini istiyorum. Sesimiz çıkmazsa her şey daha kötü olacak. Bu olaylar devam edecek” dedi. Adana Kadın Platformundan Sevil Aracı da çocuklara sahip çıkmak için davayı takip edeceklerini söyledi.

‘SÜREKLİ YANILTILDIM’

5 yaşındaki kızı, halasının oğlu olan E.C.’nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattıktan sonra 11 yaşındaki kızının da cinsel istismara uğradığını anlatması üzerine anne G.D. kızının olayı anlatmasının üzerinden 7 ay geçtikte sonra şikayette bulundu. Bu gecikmenin eşinin kendisini oyalamasından kaynaklandığını anlatan G.D., eşinin ailesinin ise “E.C. böyle bir şey yapmaz” diyerek olayı kabul etmediklerini söyledi. Eşinin ve ailesinin kendisini yanlış bilgilendirdiğini anlatan anne G.D., bu sırada Adana Kadın Platformundan avukatla görüştüğünü ve çocuğun elinden alınması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını öğrendiğini anlatarak “Bu noktadan sonra şikayette bulunmak için eşime ısrarcı oldum” dedi.

BABA ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Tüm ısrarlarına rağmen eşi şikayetçi olmayınca G.D. evden çocuklarıyla birlikte ayrılarak şikayette bulunduğunu söyleyerek “Evden ayrılırken de eşimin ailesinin saldırısına uğradım Eşim ise hâlâ yanımızda değil. Ailesi ile birlikte kalıyor. Ben şikayette bulunduktan sonra polislere numarasını ve iş adresini verdim. Gidip şikayetçi olmak zorunda kaldı. Ama daha sonra ‘Eşimin psikolojik sorunları var. Beni de etkiledi’ diyerek şikayetinden vazgeçti” diye konuştu.
“Bir baba çocuğunu neden savunamaz? Neye dayanarak beni durdurmaya çalıştı? Buna anlam veremedim” diyerek eşine kızan anne G.D., “Eşim ve ailesi ‘çocuklara bunları annesi söyletiyor’ dedi. O yaşta bir çocuğun böyle bir şeyi yaşamadan anlatamayacağını öğrendim. Bu devletin pedagoğu, savcısı bilmiyor mu bunu? Neden tutuklu yargılanıyor o istismar sanığı?” diye tepki gösterdi.

AVUKAT SEVİL ARACI: ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Davayı takip eden Adana Kadın Platformundan Avukat Sevil Aracı, çocuğa yönelik cinsel istismar olaylarının artış gösterdiğine dikkat çekerek “Maalesef devletin aldığı önemler uygulanan cezalar yeterli değil. Çocuklarımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Her şeye ayıp gözüyle bakılarak, üstü örtülmeye çalışılarak çocuklar yetiştirildiğinde bu tür olayların artacağını dile getiren Aracı, “Çocuklara, gençlere eğitim sistemi içerisinde istismarın insanlık onuruna yakışmayan bir davranış olduğunu anlatmak gerekiyor” dedi.
İlgili haberler
AKP’li belediye başkanı çocuk istismarının üzerini...

İstismara uğrayan 13 yaşındaki çocuğun babası, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın kendisini ar...

‘Peki gerçek hayatta çocuk istismarı davalarında n...

Toplumumuzda çok yaygın olduğu üzere; istismar iddiası ile karşılaştığımızda , ‘O öyle biri değildir...

Mahalleli çocuk istismarına karşı bir arada

Yaşananlar “bireysel sapıklık” olarak mı açıklanacak ya da çocuklar kimlere, nasıl emanet edilecek?