Çocuğunu kimseye bırakamadığı için ayakkabı boyacılığı yapıyor
2 yaşındaki oğlu Abdullah Mert ile sokakta boyacılık yapan Aypınar işinin zor olduğunu söylüyor. “Başka iş yapamam” diyen Aypınar’ın bu işi seçmesinin nedeni oğluna bakacak bir yerinin olmaması.

Kayseri’de yaşayan 1 çocuk annesi Aypınar Keşifoğlu ev kadınıyken ayakkabı boyacılığına başladı. Oğlu ile geçinebilmek için çalışmak zorunda olan 25 yaşındaki Ayfer’in boyacılık yapmasının sebebi ise çalışırken oğluna da bakabilmek.
Melikgazi ilçesi Camikebir Mahallesi’nde yaşayan Aypınar oğlunun babasından ayrıldığı için 2 yaşındaki oğlu Abdullah Mert’i de yanına alarak bir aydan bu yana boyacılık yaparak geçimini sağlıyor. Çocuğuna bakmak zorunda olduğu için mesaili iş yapamadığını söyleyen Aypınar, “Çocuğuma bakmak için çalışıyorum. Kendime boya sandığı alarak evimin hemen yakınlarında ayakkabı boyacılığına başladım. Mesai şartı olmadığı için çocuğuma da zaman ayırabiliyorum. Bir aydan bu yana boyacılık yapıyorum. Bu işin dışında hiçbir gelirim yok. Oğlumla ben çiftini 3 TL karşılığında boyadığı ayakkabılardan elde ettiğim gelirle geçiniyoruz” dedi. Aypınar kadın olarak boyacılık yapmanın zor olduğunu söylüyor. “Bu meslek bir kadının yapabileceği bir şey değil, ama ben zorunluluktan dolayı yapıyorum. Çocuğumu da kimseye emanet edemediğim için bunu tercih ettim. İşlerim de hiç iyi değil. Ben kadın olduğum için çekinip, erkek boyacıya gidiyorlar. Bazıları da yanımda oğlumu görüp, acıyıp para veriyorlar. Onu da çocuğumun giderlerine harcıyorum. Kış mevsimini de burada, açık havada ayakkabı boyayarak geçireceğim. Yapacak başka bir mesleğim ve kazancım yok.”

İlgili haberler
Kreş hakkı ve Anayasa değişikliği

Patronların kreş açma zorunluluğu kağıt üstünde. Gözümüzün arkada kalmayacağı kreşler ateş pahası.

GÜNÜN BİLGİSİ: Bu coğrafyanın ilk kreşi

Bu, Darülaceze Irzahanesi’nin (emzirme evi, nam-ı diğer kreş) hikayesidir. Savaşın yetim bıraktığı s...

GÜNÜN RAKAMI: Babaların çocuk bakımı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de babalar çocukların bak...

Çocuk bakımı sadece kadınların sorunu mu?

Her tatil zamanı çalışan annelerin en büyük derdi ‘Çocuğu nereye bırakacağım’ sorusu oluyor. Bu soru...

24 saat açık, ücretsiz kreş haktır!

Sağlık emekçisi kadınlar 24 saat açık, ücretsiz kreş talep ediyor. Saatlerce nöbet tutan ve çocuklar...

Alperen’i kim öldürdü?

3 yaşındaki Alperen’in denetimsizlik ve ihmal zinciri yüzünden kreş servisinde hayatını kaybetmesi c...