Coalition For Women in Journalism’dan kadın gazeteciler için kampanya
Kadın gazetecilerin maruz kaldığı tehditlere ve hakaretlere dikkat çekmek için bir kampanya başlatan Coalition For Women in Journalism, bugün #ThreatsToWIJ hashtagi ile sosyal medyada olacak.

2017 yılında resmi olarak New York ve Avustralya merkezli kurulan bir kadın gazeteciler ağı olan Coalition For Women in Journalism, #ThreatsToWIJ hashtaiyle dünya çapında bir kampanya düzenliyor. Bu kampanya ile online tehditlere ve hakaretlere maruz kalan kadın gazetecileri desteklemeyi amaçladıklarını ifade eden Coalition For Women in Journalism Türkiye saati ile 18.00’de başlayacak kampanya ile ilgili şunları dile getirdi:  

Kampanya kapsamında kadın gazeteciler ve aktivistlerle birlikte, dünya çapında kadın gazetecilerin karşılaştığı tehditlerin korkunç bir boyuta ulaşmasını ve bunun sonuçlarını tartışan interaktif bir sohbet yürüteceğiz.
Son iki yılda, Gazetecilikte Kadın Koalisyonu olarak kadın gazetecilere, aktivistlere ve hatta kadınları savunan herhangi birine karşı online ve fiziksel saldırılarda benzeri görülmemiş bir artış kaydettik. Farklı ülkelerdeki farklı dinamiklerin yanı sıra, online platformlar üzerinden yapılan tehdit ve hakaretlerin dünya çapındaki tüm kadın gazetecilerin ortak sorunu olduğunu saptadık.
CFWIJ bu kampanyayı ilk kez 2018’de, gazeteci Gauri Lankesh’in 5 Eylül’de Hindistan’da öldürülmesiyle başlattı. Bu yıl aynı gün Pakistanlı gazeteci Shaheena Shaheen öldürüldü. Kadın gazetecilerin, bu denli sonuçlara ve hatta ölümlere yol açan tehditlere her gün maruz kaldığını göstermek için bu kez kampanyayı küresel olarak başlatmaya karar verdik.
#ThreatsToWIJ hashtagini kullanacağımız bu kampanya 22 Eylül Salı günü, 15:00’te başlayacak.


İlgili haberler
Kadın gazeteci: Ofise metrobüsle gidip gelmek zoru...

Salgın sürecinde evden çalışamayan bir gazeteci anlatıyor: “Sosyal mesafeyi koru, zaten metrobüse bi...

Kadın gazeteciler ‘medyada cinsiyetçi dile hayır’...

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hazırladığı videoyla ‘Me...

Kadın gazeteciler için TGS’de ne değişti, TGS’yle...

Sendika içerisinde cinsiyet eşitliği demek medya sektörü içerisinde kadın ve LGBTİ+ bireylerin daha...