Cinsel saldırıya uğrayan üniversite öğrencisi Derya’nın davası 12 Kasım’a ertelendi
Mudanya’da Harun Deniz isimli erkeğin cinsel saldırısına uğrayan Derya yaşadıklarını sosyal medyadan duyurmuştu. Derya’ya cinsel saldırıda bulunan sanığın yargılandığı dava görüldü.

3 Ağustos tarihinde Mudanya’da cinsel saldırıya uğrayan Derya'nın şikâyeti üzerine gözaltına alınıp serbest bırakılan Harun Deniz’in yargılanmasına dün Bursa’da devam edildi. Tehdit ve sözlü tacizde bulunmayı sürdürmesine rağmen denetimli serbestlik verilerek sanık tutuksuz yargılandığı davada kadınlar da Derya’ya destek olmak için Adliye’deydi.  

Bursa Kadın Platformu, Bursa Kent Konseyi ve davanın destekçisi birçok kişi Derya’yı yalnız bırakmamak için Bursa Adliyesi önünde bir araya geldi. Adliye önünde açıklama yapan Bursa Kadın Platformu, kadınlar, çocuklar ve ayrımcılığa maruz kalan her grup açısından alınmayan tedbirlerin bu kesimler için hayatlarının tehlikeye girmesine neden olduğunu söyledi. “Bugün buradayız çünkü gerçek adalet istiyoruz! Bugün buradayız çünkü kadın dayanışması yaşatır biliyoruz!” diyen kadınlar sloganlar eşliğinde Derya’yı ve diğer kadınları mücadelelerinde yalnız bırakmadıklarını bir kez daha dile getirdi.

Üç saat süren duruşmanın ardından Derya’nın avukatı; sanığın bütün suçlamaları reddettiğini fakat hiçbir iddianın çürütülemediğini ve delil sunulamadığını, bununla birlikte sanığın çelişkili ifadelerde bulunduğunu ifade etti. Harun Deniz’in yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verilirken, dava 12 Kasım tarihine ertelendi.

İlgili haberler
14 yaşında tecavüze uğrayan Duygu: Kadın mücadeles...

Bir çocuğun sistematik istismara maruz kalıp, bununla tek başına mücadele etmeye çalışması ne demekt...

Ukrayna polis merkezinde işkence ve tecavüz iddias...

Ukrayna’da bir kadın, tanık olarak ifade vermek için gittiği polis merkezinde iki polis memurunun te...

Gerçek şu: Tecavüz sanıklarına örtülü af getiriyor...

İnfaz değişiklikleri içeren tasarıda cinsel suçların kapsam dışı olduğu belirtildi, ama suç tarihine...