Cinsel saldırı davası bozuldu üst mahkeme cezayı bozdu, sanık tutuklandı
Datça’da 25 yaşındaki G.K. Orçun G.’nin cinsel saldırısına maruz kaldı. Tutuksuz yargılanan ve 12 yıl hapis cezası alan sanığın cezası bozularak 18 yıla çıkarıldı, sanık tutuklandı.

Muğla’nın Datça ilçesinde 25 yaşındaki G.K. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sanık Orçun G., İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesinde bugün görülen duruşmada 18 yıl 6 ay hapis cezası alarak tutuklandı.

25 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen olay sonrası nitelikli cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakma suçlamasıyla Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Orçun G., 12 yıl hapis ile cezalandırılmasına hüküm verilmişti.

Cezaya itiraz eden mağdur G.K.’nin avukatları dosyayı İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 15. Ceza Dairesine taşıdı. Bugün görülen duruşmada ise sanık Orçun G. tutuklanarak 18 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada tutuksuz sanık Orçun G. ve avukatı, mağdur G.K. ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak sanık Orçun G.’nin ifadesi alındı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık beraatini talep etti. Mağdur G.K. ise ifadesinde hem cinsel saldırıya uğradığını hem de fiziksel olarak şiddet maruz kaldığını anlatarak, sanıktan şikayetçi oldu.

İfadeler sonrası mütalaasını veren savcı, yerel mahkemenin cinsel saldırı teşebbüsünden verdiği cezanın yetersiz olduğunu, nitelikli cinsel saldırının gerçekleştiğini ifade ederek, sanığın tutuklanmasını talep etti.

Karanı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Orçun G. hakkında taktir indirimi yapmaksızın nitelikli cinsel saldırı suçundan 14 yıl, hürriyeti yoksun bırakma suçundan ise 4 yıl 6 ay habip cezası verdi.

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan/csgorselarsiv.org 

İlgili haberler
Cinsel saldırı suçuyla yargılanan Musa Orhan’dan E...

İki yıl önce intihar eden İpek Er’e tecavüz etmekten ceza alıp serbest bırakılan Musa Orhan, Ezgi Mo...

Prof. Dr. Hasan Bilgili’ye verilen cezanın gerekçe...

Cinsel saldırı faili Hasan Bilgili’ye verilen 9 yıl hapis cezasının gerekçesinde sanığın cinsel sald...

Cinsel saldırı nedeniyle yargılanan gazeteci Batuh...

Bir kadın avukata cinsel saldırıda bulunan Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, cinsel...