CHP’li Polat: Beslenme çantasının maliyeti 3 katına çıktı
CHP Milletvekili Polat, iktidarın 5 milyon öğrenciye öğle yemeği desteğini kestiğini hatırlatarak okullarda öğle yemeği uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenciler heyecanla okulların açılmasını beklerken aileleri ise telaş sardı. Kırtasiye malzemesinden, okul servisine, kıyafetinden beslenme çantasına kadar tüm ürünlerde maliyetler katlanırken ailelerin alım gücü de düşüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yayınladığı raporda yaklaşık 172 bin çocuğun yetersiz beslenme ile yatağa aç girdiği belirtilirken özellikle gıda ürünlerinde meydana gelen yüzde 80’lik zamlar ile çocukların beslenme çantaları da aileleri düşündürüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, iktidarın ailelere destek bir yana seçimler öncesinde 5 milyon öğrenciye öğlen yemeği vereceklerini açıklamalarına rağmen bu desteği kestiklerini hatırlattı. Bugün gelinen noktada beslenme çantasının bir lüks olduğuna dikkat çeken Polat, öğle yemeği uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

'İKTİDAR FATURAYI VATANDAŞA KESİYOR'

Geçtiğimiz yıl 199 TL olan beslenme çantasının bu yıl ki fiyatının yüzde 125 artarak 450 TL’ye çıktığına dikkat çeken Polat “Türkiye’de asgari ücret ve emekli maaşları açlık sınırlarının altında kalırken, çocuklarımız da okullarda yeterli ve dengeli beslenme ihtiyacını karşılayamıyor” dedi.

Polat, Türkiye’de her 4 çocuktan birinin okula aç gittiğini söyleyerek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı DUY sitesinde çocuklara beslenme öğütleri vererek, her öğünde et, süt, tahıl, baklagiller, meyve ve sebze tavsiye ediyor. Bugün milyonlarca çocuk okula aç giderken AKP’nin yaptığı destek sadece tavsiyelerden ibaret kalıyor” dedi. Geçtiğimiz yıla göre basit bir beslenme çantasındaki fiyat artışlarına dikkat çeken Polat, “bu hayat pahalılığının tek sorumlusu olan iktidar faturayı da vatandaşımıza kesiyor” diye ekledi.

'10 YILDIR VERİLEN ÇOCUK DESTEĞİ SADECE 300 TL'

Geçen yıla göre öğrencilerin beslenme çantasına konulan ürünlerin fiyatlarının iki kat arttığını kaydeden Polat, 199 TL olan beslenme çantasının bugün 450 TL’ye çıktığını söyledi. Polat, “Bugün bir öğrencinin sadece beslenme maliyeti aylık 1500 TL’yi bulurken 2 çocuğu olan bir asgari ücretli bu giderleri nasıl karşılayabilir, Erdoğan her fırsatta en az 3 çocuk tavsiyesi veriyor. Ama 10 yıldır verilen çocuk desteği sadece 300 TL. Saraylarda lüks içinde yaşayıp çocuk masrafı olmayanların, hayatla mücadele eden vatandaşlarımızı anlamasını beklemiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Tasarruf bir öğünden olmamalı

Kamuda tasarrufla birlikte okul kapatmalar, özelleştirmeler, çocukların eğitimine devam edebilmesi i...

CHP’li Emir: Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek M...

CHP’li Murat Emir geçen yıl yarım dönem okul öncesi çocuklar için uygulanan ve sessiz sedasız kaldır...

Edirne Belediye Başkanı çocukalara bir öğün ücrets...

Edirne Belediye Başkanı Avukat Filiz Gencan Akın, dezavantajlı öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek v...