Ceren Kökoğlu: Kadınların katledilmesine göz yumanlardan hesabı birlikte soracağız
Emek Partisi Milletvekili Adayı Ceren Kökoğlu Ayşe Tuba Arslan’ın babası Serdar Arslan’la bir araya geldi.

Emek Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı Aleyna Ceren Kökoğlu, boşandığı Yalçın Özalpay tarafından şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği için 22 kez savcılığa suç duyurusunda bulunan, başvurularının tamamında geri çevrilen, “Ölünce mi sesimi duyacaksınız” yazılı son dilekçesi çantasındayken öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın babası Serdar Arslan ile bir araya geldi. Kökoğlu “İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkanların, kadınları eşitsizliğe, yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum bırakanların hesabını hep birlikte soracağız” dedi.

Kökoğlu’nun sözleri şöyle:

“Bugün Serdar amcanın yanındayız, Serdar amca 2019 yılında Eskişehir’in en içlek caddesinde vahşice öldürülen Ayşe Tuğba’nın babası. 2019’dan bu yana Serdar amcayla birlikte Ayşe Tuğba olmak üzere bu ülkede katledilen tüm kız kardeşlerimizin hesabını sorduk, onların adalet mücadelesinde yanlarında olduk ve buradan bir kez daha söyleme ihtiyacı hissediyoruz. Ayşe Tuğba’nın 22 kez suç duyurusunu dinlemeyenleri, 23. suç duyurusu çantasındayken öldürülmesine göz yumanları, İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkanların, kadınları eşitsizliğe, yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum bırakanların hesabını hep birlikte soracağız. Birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak.”

Ceren Kökoğlu’ndan sonra konuşan Serdar Arslan ise şunları dile getirdi: “Kızımızın dileklerini aynen kabul ediyorum. Ben de bir baba olarak ne kadınlarımız ölsün ne anneler babalar acı çeksin. Kızma başarılar dilerim. Mecliste kadın milletvekillerinin daha fazla olması, daha çok olması kadın haklarını daha savunulur hale getirecektir. Bir baba olarak halkımızın aydınlatılması, kadın cinayetlerinin son bulması kadın haklarının Mecliste aranması temennisi içerisindeyim.”


İlgili haberler
Sevda Karaca, Feray Şahin’in ailesiyle görüştü: ‘T...

Polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen Feray Şahin’in ailesiyle bir araya gelen Yeşil S...

Ayşe Tuba Arslan'ın katiline ağırlaştırılmış müebb...

Avukat Heval Karasu: “Bu ülkede şiddete boyun eğmemek için başka bir hayat kurmaya, özgürleşmeye çal...

Hepimizin davası: Ezgi Alya Yiğit için adalet

Antep’te, ehliyetsiz olarak araba kullanan Osman Sarı’nın çarparak ölümüne sebep olduğu Ezgi Alya Yi...