Çanakkaleli kadınlar: Yargı makamları el birliğiyle kadınların şiddete uğraması sürecine eşlik ediyor
Çanakkaleli kadınlar, boşanma aşamsında olduğu eşini iki kere kaçırıp şiddet uygulayan Şerbetli Köyü Muhtarının tüm delillere rağmen tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.

Çanakkale Çan`da, boşanma aşamasındaki eşini silah zoruyla iki defa kaçıran Şerbetli Köyü Muhtarı İlker Mustafa Kuloğlu`nun çıkarıldığı 3`üncü duruşmasında tahliye edilmesinin ardından, Çanakkaleli kadınlar tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Çanakkale Olay Gazetesinden Nevin Yüksel'in haberine göre İskele Meydanı`nda yapılan basın açıklamasında konuşan Sibel Erol, "Şiddet gün geçtikçe artarak devam ediyor. Özellikle kadına şiddet bireysel değil, toplumsal ve politik bir sorun. Kadınlar her gün toplumsal tanıklığımız huzurunda şiddete uğruyor ve katlediliyorlar. Ve yargı makamları ne yazık ki el birliğiyle bu sürece eşlik ediyorlar" ifadelerini kullandı.


Eşini iki kere kaçırıp şiddet uygulayan Muhtar İlker Mustafa Kuloğlu'nun mahkemede hiçbir pişmanlık belirtisi göstermemesine, tüm delillerin toplanmış olmasına rağmen sanığın tahliye dilmesine Erol şu sözlerle tepki gösterdi: "Daha bugün Çanakkale`de, boşanmak isteyen iki çocuk annesi eşini iki kez kaçıran, 3 gün boyunca dağda tutsak tutan ve işkence eden erkeğin yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi`nce, soruşturma aşamasında işkence aleti olan kelepçe, ilaçlı şırınga ve diğer tüm aletler ele geçmiş olmasına rağmen, hiçbir pişmanlık göstermeyen sanık tahliye edildi. Kadın arkadaşımıza ilk kaçırdığında, tecavüz ve işkence uygulayan erkek işkence aletlerinin ilk olayda ele geçmemesi nedeniyle tutuklanmamış, hatta yargılama sonunda basit yaralamadan ceza verilerek ödüllendirilmişti. Boşanma aşamasında olduğu eşini ikinci kez kaçıran sanık bu kez 3 gün boyunca kadını dağda tutsak ederek işkencede bulundu. Arkadaşımız ağır travma ve kırık kemiklerle bulundu. Bu suç yüzünden yapılan ikinci yargılamada tüm işkence aletlerinin ele geçmiş olmasına rağmen sanık üçüncü duruşmada tahliye edildi."

Erol, "Her kadına şiddet ve cinayet vakasında sonra toplum olarak meseleye birkaç gün duyarlılık gösterip, sonrasında unutarak yaşamaya devam ettiğimizi sanıyoruz. Ama her birimiz her şey şiddet, cinayet ve istismar vakasında toplumsal travma altında bu şiddetten nasipleniyoruz. Şiddet toplumun nezdinde normalleştiriliyor ve biz kadınlar olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Şiddetin her türlüsünü bu toplumun damarlarından sökene kadar bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok, asla yalnız yürümeyeceğiz" diye konuştu.

Fotoğraflar: Damla Yeltekin/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Cezasızlık ve hükümet politikaları failleri cesare...

“Hayata geçen her yeni uygulamada kadın kazanımlarının harcanması, kadınların yok sayılması, şiddeti...

Boşanma aşamasında olduğu eşini 2 kere kaçırdı, şi...

Boşanma aşamasında olduğu İlknur Kuloğlu'nu 2 kez kaçırıp, şiddete ve tecavüze maruz bırakan ve 23 y...

Failler cinayetleri sosyal medyada paylaşıyor | Eş...

Faillerin kadınları katlettikten sonra sosyal medyada "namusumu temizledim" ifadeleriyle paylaşmalar...