Çanakkale’den kadınlar seslendi: Bas pedala haykır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır!
Çanakkale İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, ‘Bas pedala haykır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır!’ diyerek bisikletli eylem yaptı. Kadınlar, pedallı eylem sonrası açıklama yaptı.

Çanakkale İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, bisikletli eylemi yaptı. İnisiyatif Çanakkale Truva atı önünde de basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınların açıklaması şöyle:

20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği yönünde açıklama yapılmasından bu zamana yaklaşık 2 buçuk ay geçmiştir. Bu süreçte, siyasal iktidarın kadın özgürlüğü aleyhine verdiği bu açık mesajı kendisine güvence olarak gören ataerkil zihniyet; saldırılarını, tecavüzlerini ve cinayetlerini çok daha pervasızca gerçekleştirir olmuştur. Geçen bu 2 buçuk aylık süreçte kadın mücadelesi İstanbul Sözleşmesi’nde vücut bulan kazanımlarından bir an bile vazgeçmeyeceğini kararlılıkla ortaya koymuştur.
Bir yandan pandeminin getirdiği yoksulluk, şiddet, çıkışsızlık sarmalında, kadın dayanışmasını büyüterek mücadele eden kadınlar, bir yandan da toprağının, suyunun, denizinin, havasının, kısaca tüm yaşam alanlarının hunharca katledilmesine karşı durmaktadır.
Bugün burada özgür ve eşit hayat hakkımızdan, doğamızdan asla vazgeçmeyeceğimizi; neşemizi umudumuzu koruyarak mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.
Bas pedala haykır! İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Muğla’da kadınlar haykırdı: İstanbul Sözleşmesi bi...

Muğla’nın tüm ilçelerinden bir araya gelen kadınlar Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda buluştu. Cumhurbaş...

Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Biriminde ö...

ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi'ndeki karar alma süreç...

Hayatımız, haklarımız, İstanbul Sözleşmesi bizim!...

Şimdi bütün öfkemizi, direncimizi, sözümüzü, gücümüzü birleştirip ‘Dur’ deme zamanı! Şimdi ‘Haklarım...