Cam silerken düşen Münire İnal: Bu dava tüm ev emekçilerinin davası
Antalya'da temizlik yaptığı 3. kattaki evin camını silerken düşe ve aralanan Münire İnal’ın ev sahipleri ve SGK'ya açtığı hizmet tespit davasına devam edildi. Dava 6 Mart’a ertelendi.

Antalya’da 2009 yılında çalıştığı evin camını silerken düşen ev emekçisi Münire İnal’ın ev sahipleri ve SGK’ya açtığı davaya devam edildi.

Davaya katılan ev emekçisi kadınlar ve Antalyalı kadınlar Minire İnal ile dayanışma gösterdi. Dava 6 Mart tarihine ertelendi.

Dava sonrası konuşan İnal, 2007’den beri ev emekçisi olduğunu, 2009’da cam silerken iş kazası geçirdiğini söyleyerek bu davanın önemine dikkat çekti. İnal “Bu dava bütün ev işçilerinin davası. Çünkü biz sigortasız çalışıyoruz, iş yasasında olmadığımız için. Ev işçilerinin iş yasasına alınması için de bir mücadele bu. Herkes hakkını arasın. Vazgeçmedim, vazgeçemeyeceğim, kazanacağım. Birçok ev işçisi kaza yaşıyor. Emekli oldum ama davamın sonuna kadar peşindeyim. Bütün ev işçileri ile birlikte kazanacağız bu davayı” diye konuştu.

Münire İnal’ın avukatı ise davanın 5 yıldır sürdüğünü, 17. duruşmayı bugün gördüklerini söyledi: “Buradan ev işçilerine şöyle bir mesaj verelim. 5510 sayılı yasaya göre bir gün dahi çalışılsa ev işçileri, işçidir. O yüzden ‘ispatlayabilir miyim, kanıt bulabilir miyim, mahkemede kendimi ifade edebilir miyim’ gibi endişeye kapılmasınlar. Bir gün dahi çalışsalar tespit ettirsinler, bunun için mücadele versinler, yılmasınlar. Bu davanın bizim için bir anlamı da bu dava bütün ev işçileri için umut olması... Görüyoruz ki mücadele eden kazanıyor. 6 Mart’ta duruşmamız olacak tüm kadınları destek ve dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

İlgili haberler
Fas’ta ev emekçisi kadınların hakları için ilk adı...

Ülkenin kırsal kesimlerinden gelen kadınlar ve kız çocukları çok uzun saatler boyunca köle gibi çalı...

Ev emekçisi kadın cam silerken düştü

Evlere gündelikçi olarak temizliğe giden 44 yaşındaki ev emekçisi kadın 4'üncü kattan düşerek ağır y...

ROMA: Libo’ya, Cleo’ya ve tüm ev emekçisi kadınlar...

Cleo’yu ve Sofia’yı terk edilişleri sonrası güçlü kalma çabaları ortaklaştırıyor, ancak aralarındaki...