Burhaniye’de yüzlerce genç, kadına yönelik şiddeti protesto etti
Balıkesir Burhaniye'de yan yana gelen yüzlerce genç kadın cinayetlerini protesto etti: ' Artık yeter! Erkek adaletten yana tutumunuza, kadın düşmanlığınıza tahammülümüz kalmadı.'

Balıkesir Burhaniye’de 300’ü aşkın üniversite ve liseli genç, kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş ve oturma eylemi düzenledi. Taşıdıkları dövizlerle şiddetin önlenmesini isteyen gençler, sloganlarla da şiddetin önünü açan politikalara tepki gösterdi.

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında “Artık yeter! Kadınlar öldürülüp şiddete uğrarken ‘ama'lı, ‘fakat’lı cümleler kurmanıza, erkek adaletten yana tutumunuza, kadın düşmanlığınıza tahammülümüz kalmadı. Erkek şiddetine karşı önleyici ve caydırıcı politikaların yapılması için, İstanbul Sözleşmesi'ne dönülmesi ve sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesi için, 6284 sayılı Kanun'un etkin bir şekilde uygulanması için, kadına yönelik ayrımcılığın her türlüsünün ortadan kaldırılması için, şiddetle mücadele konusunda önleyici, koruyucu ve caydırıcı, ulusal-uluslararası hukuk ve mevzuatı baz alan düzenlemelerin hayata geçirilmesi için, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikaların üretilmesi ve uygulanması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” denildi.

Gençler “Artan kadın cinayetlerine karşı bir şeyler yapmak için harekete geçtik. Okul ve yurt müdürlerimiz karşı çıktı ancak vazgeçmedik, sınıfları gezdik. Taleplerimizi hep birlikte kartonlara yazdık” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kadınlar katledilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Ba...

Kadına yönelik artan şiddete ilişkin konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş:...

Elazığ'dan kadınlar korkularını anlatıyor: 'Artık...

Yaşanan kadın cinayetleirnin ardından kadınların korkuları da kaygıları da öfkeleri de büyüyor, hast...

AKP’li belediye meclis üyeleri öldürülen kadınları...

Kadınlar, yaşanan katliamlara karşı şiddeti önleme mekanizmalarının uygulanmasını talep ederken AKP’...