Buca Kadın Platformu: Cinayetin sorumlusu AKP iktidarı
Buca Kadın Platformu yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerine tepki göstermek için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Buca Kadın Platformu yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerine tepki göstermek için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Şirinyer Forbes Madenci Anıtı önünden Şirinyer Migros önüne yürüyen kadınlar sık sık “Kadın cinayetleri politiktir”, “Koruma aklama yargıla”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganlarını attı. “Sermayeye kul, aileye köle olmayacağız”, “Narin ve sıla bebeğin hesabı sorulacak” dövizlerinin taşındığı eylemde basın açıklamasını platform adına Dilek Karakul okudu.
Karakul, “Kadına yönelik şiddetin boyutlarının da cezasızlığın da arttığı bu noktaya adım adım gelindi. 22 yıllık AKP iktidarının kadınlara ilişkin yaptıkları; emeği ucuzlaştırma, güvencesizleştirme, yoksullaştırma, kamusal hizmete erişimin önünü kesme, bakım yükünü kadınların sırtına yükleme olmuştur. Biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansaydı, katledilen yüzlerce kadın bugün aramızda olacaktı. Ülke kadın ve çocuk mezarlığına dönmeyecekti” dedi.

“MEDENİ KANUNUNUN DEĞİŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Medeni Kanun’un değiştirilmek istendiğine değinen Karakul, “Bu değişim kadının eşitsiz, şiddete açık bir hale getirilmesinin önünü açacak şekilde düzenlenmek isteniyor. Biz kadınlar bu yasayı da püskürtmeye hazırız. Bizler yaşam alanlarımızı güvenli hale getirmek için buradayız. Korkarak sinerek sizlere boyun eğmeyeceğiz. Cinayet mahali haline gelmiş bu ülkede yaşamlarımız, özgürlüklerimiz, haklarımız için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Karakul, erkek şiddetine karşı önleyici ve caydırıcı politikaların yapılması, İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesi ve sözleşmenin gereğinin yerine getirilmesi, 6284 sayılı Kanun’un etkin bir şekilde uygulanması, kadına  yönelik ayrımcılığın her türlüsünün ortadan kaldırılması ve şiddetle mücadele konusunda önleyici, koruyucu ve caydırıcı ulusal-uluslararası hukuk ve mevzuatı temel alan düzenlemelerin hayata geçirilmesi için, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.