Boşanmak istediği eşinin silahlı saldırısına uğrayan kadın bacağından oldu!
Sistematik şiddete maruz kaldığı için boşanmak istediği eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan kadın sağ bacağı artık kullanamayacak.

İzmir'in Konak ilçesinde, boşanmak istediği eşi Doğukan İhsan Bilvar'ın (25) pompalı tüfekli saldırısına uğrayan Mutlu Bilvar'ın (26) sağ bacağı, tüm fonksiyonlarını yitirdi. Hâlâ hastanede tedavi altında olan ve doktorların kendisine sağ bacağını bir daha kullanamayacağını söylediğini belirten Bilvar, eşinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

DHA'nın haberine göre, 30 Mayıs'ta iki çocuk annesi Mutlu Bilvar, 5 yıl önce evlendiği eşi Doğukan İhsan Bilvar'dan şiddet gördüğü için boşanmak istedi. Ancak eşi boşanmak istemedi ve yeniden şiddet uyguladı. Genç kadın da evi terk ederek, Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan akrabasının yanına gitti. Bir süre burada kaldıktan sonra İzmir'e dönen Mutlu Bilvar, halasının yanına yerleşti. Doğukan İhsan Bilvar da eşinin kaldığı eve gitti. "Evi neden terk ettin? Nerede olduğunu neden bana söylemiyorsun" diyerek Mutlu Bilvar'a pompalı tüfekle ateş etti. Saçmaların bacaklarına isabet ettiği genç kadın, komşusunun bahçesine atlayıp, kaçmaya çalıştı. Doğukan İhsan Bilvar'ın kaçan eşinin arkasından ateşlemek istediği silah tutukluk yaptı. Genç kadın bunun üzerine, çevredekilerden yardım istedi. Son anda ölümden dönen Mutlu Bilvar'ın dayısı O.A. da olay sırasında ayağından vurularak, yaralandı. Bacaklarından vurulan Mutlu Bilvar ile dayısı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. O.A. tedavisinin ardından taburcu edildi. Yakalanan Doğukan İhsan Bilvar ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

DAHA ÖNCE DE 9 YERİNDEN BIÇAKLAMIŞ!
Olayın ardından sağ bacağında hissizlik ve baldır kemiğinde kayma oluşan, sol bacağını az da olsa hissedebilen Mutlu Bilvar'ın Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisi sürerken yaşadıklarını anlattı.

Sürekli şiddet gördüğünü, eşinin geçen sene de kendisini 9 bıçak darbesiyle yaraladığını, bunun üzerine uzaklaştırma kararı çıkarıldığını belirten Bilvar, "Kendisi madde bağımlısı. Uzaklaştırma kararını da ihlal edip, bana saldırdı. Çok kez boşanmayı denedim ama başaramadım. Hep böyle bir olayın olmasından korktuğum için geri dönmek, sinmek zorunda kaldım. Ama en sonunda kararlı davrandığım için bu yaşandı. Ben bu şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Bilvar, doktorların kendisine sağ bacağını bir daha kullanamayacağını söylediğini de sözlerine ekledi.

Doğukan İhsan Bilvar'ın annesinin olayın ardından gelip, kendisini ziyaret ettiğini belirten Mutlu Bilvar, "Bana, aba altından sopa gösterircesine konuşup, şikayetçi olmamam için rica etti. Ama ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim" dedi.

İlgili haberler
Boşanmak istediği için öldürülen kadınların adalet...

Eşlerinden boşanmak isteyen kadınların haberleriyle uyandık bu sabah da. Öldürme eylemi tasarlanmış,...

Malatya’da bir kadın boşanmak istediği erkek taraf...

Malatya'nın Hakan Fırat, kendisinden boşanmak isteyen eşi Kübra Fırat'ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü...

Boşanmak istediği erkek tarafından vurulan kadın:...

Boşanmak istediği eşi tarafından pompalı tüfekle vurularak ağır yaralanan Dilek Ülüs, evliliği boyun...