Hastabakıcı kadına şiddete, kurum ‘Sevgili kavgası’ dedi!
SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde bir hasta bakıcı kadının, kurumu basan erkek arkadaşı olan polis memuru tarafından şiddete uğradığı iddia edildi.

SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde hasta bakıcı olarak çalışan Aslı isimli bir kadının kurumu basan erkek arkadaşı olan polis memuru Özkan D’nin şiddetine maruz kaldığı ve olayın üstünün örtülmeye çalışıldığı iddia edildi. MA’nın haberine göre kurum müdürü, “Sevgili kavgası” olarak tanımladığı olayda şiddete başvurulmadığını savundu.

Söz konusu iddia huzurevinde kalan 71 yaşındaki Ö. K. tarafından dile getirildi. Olayın kamuoyu tarafından bilinmesi için konuşan Ö.K. hasta bakıcısı kadının huzurevinde nöbetçi olduğu 14 Haziran gecesi kurumu silahla basan polis memuru Özkan D. tarafından saatlerce darp edildiği iddia etti.

Kadına yönelik şiddetin tanığı olan ve bu şiddetin üstünün kurum yetkililerinin tarafından kapatılmak istendiğini söyleyen Ö. K, bu tür olayların önüne geçebilmek için başta Kaymakamlık olmak üzere Fethiye Belediyesi’ne kadar birçok kuruma şikayette bulunduğunu kaydetti.

Ö,K, “Bu olayın basına yansımasını istiyorum. Huzurevinde hemşire olarak çalışan Aslı, erkek arkadaşı ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olan Özkan D. isimli şahıs, gece yarısı burayı silahla bastı. Polis memuru buraya gelip kadına silah çekiyor, darp ediyor. Kadının motosikleti var, onu parçalıyor. Bunu da ‘kıskançlık’ adı altında yapıldığı söylendi. İkisi arasında ilişki var ya da yok, işin bu kısmıyla ilgilenmiyorum. Onların kişisel tercihi ama mesele silahla bir kadının darp edilmesidir ve bu çok korkunç. Bütün bu şiddete maruz kalmış, silah çekilmiş olan kadın kaldığım kurumun bir ek binası daha var oraya gönderildi. Sağlık durumu nedir nasıl o yüzden görüp konuşamadım. Ama böylesi hassas bir konunun duyurulmasını istiyorum. Burada yaşananlar nede olsa yaşlı ve bakıma muhtaçlar kimse duymaz denilerek kapatılmaması kanaatindeyim” dedi.

HUZUREVİ MÜDÜRÜ OLAYI DOĞRULADI
Kurşunlu’nun aktardığı olayla ilgili ulaştığımız SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürü Adem Güngör, böylesi bir olayın yaşandığını doğruladı.

Ancak şiddet boyutunun olmadığını ileri sürdüğü olayı “Sevgili kavgası” olarak tanımlayan Güngör, “Polis çalışan kadının erkek arkadaşı. Herhangi bir silah çekme olayını biz kamera kayıtlarında bulamadık. Tartışma yaşanmış, emniyet gerekli tutanağını tutuyor. İdare olarak personel hakkında gerekli soruşturmayı yaptık. Böylesi bir olay yaşanmış, biz de idare olarak gerekenleri yaptık. 155 ihbar gitmiş, onlar ister istemez tutanak tutuyorlar. Olay tartışma boyutundadır, darp yok” diye belirtti.

Kaynak: MA / Nimet Ölmez

İlgili haberler
Flört şiddeti nedir?

Kadınlar için korkutucu bir deneyim! Korkmayın... Ama flört şiddetinin şiddete açılan kapılarından b...

Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Çağımızın şiddeti: Dijital şiddet

Teknolojik araçlar kadını küçük düşürmek, cezalandırmak, denetlemek için kullanılıyorsa bu dijital ş...