Bodrum Kadın Platformu kuruldu
Bodrum’da sendika, dernek ve siyasi parti üyesi kadınlar bir araya gelerek Bodrum Kadın Platformu’nu kurdu. Platformun kuruluşu Eğitim Sen Bodrum Temsilciğinde yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu

Muğla Bodrum’da sendika, dernek ve siyasi parti üyesi kadınlar bir araya gelerek Bodrum Kadın Platformu’nu kurdu. Platformun kuruluşu Eğitim Sen Bodrum Temsilciğinde yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Tüm Bodrumlu kadınlara platforma katılma daveti yapılan açıklamada, 6 Mart’ta saat 13:00’te Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak panele ve 8 Mart günü saat 17:30’da Barış Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına çağrı yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Süreyya Türkoğlu, “Bizler Bodrumlu kadınlar olarak her tür şiddete, tacize, tecavüze, istismara, kadın katliamlarına, LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemlerine, savaşa, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya, mobbinge, karşı sokaklarda, meydanlarda, alanlarda sesimizi daha güçlü çıkarmak ve ‘yaşam hakkımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz’ diyerek bir araya geldik” dedi.


‘KADIN DAYANIŞMASI YAŞATIR’

İstanbul Sözleşmesi ve kadınların kazanılmış tüm hakları için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Türkoğlu, “Ekonomik kriz ve yarattığı yoksulluk, kadına yönelik şiddeti ve baskıyı arttırıyor. Bu düzeni değiştirene kadar şiddete uğrayan, ezilen ve sömürülen kadınların her biri için dayanışarak mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz, çünkü biliyoruz ki kadın dayanışması yaşatır. Tüm farklılıklarımızı koruyarak, birleşik mücadele hattınını örmek için kararlığımızı deklare ediyor, tüm kız kardeşlerimizi kadın mücadelesini büyütmek için Bodrum Kadın Platforumu’na katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği 8 Mart için atölye...

Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği 8 Mart için atölye çalışması yaptı. Atölye çalışmasında 8 Mart günü s...

Bodrum’da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için nöbet...

Bodrum’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı ‘Alanları terk etmiyoruz, nöbett...

Bodrumlu Kadınlar: Hiçbir kadın susmasın, birlikte...

Bodrumlu kadınlar Muğla Milas’ta görülen tecavüz davası için adliye önünde bir aradaydı. Kadın dayan...