Bodrum’da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için nöbet eyleminde
Bodrum’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı ‘Alanları terk etmiyoruz, nöbetteyiz’ diyerek iki hafta boyunca belediye meydanında oturma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Bodrum’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı “Alanları terk etmiyoruz, nöbetteyiz” diyerek kadınlara mücadele çağrısında bulundu.

Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmeşi’nden vazgeçmediklerini ve alanları terk etmeyeceklerini söyleyerek iki hafta boyunca meydanda nöbet eylemi gerçekleştireceklerini duyurdu.

Dün itibariyle başlatılan oturma eylemi bugünde tüm engellemelere rağmen devam etti. Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini, tek adamın kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilemeyeceğini söyledi.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANANA KADAR ALANLARDAYIZ’

Polisin dağılın uyarısına karşılık kadınlar, “Alanlar, meydanlar bizimdir. Bu ülkedeki kadın cinayetleri son bulana kadar, İstanbul Sözleşmesi uygulanana kadar alanlardayız. Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz” dedi.

Bodrum Eğitim Sen Temsilcisi Yüksel Okyay yaptığı açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi tüm bireyleri koruyan bir yasadır. Bir kişinin ‘bu sözleşmeyi feshediyoruz, çıkıyoruz’ demesi ile olacak bir şey değildir. Biz kadınlar bu kararı kabul etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizimdir. Tüm bireylerin hakları güvence altına alınana kadar, kadınların talepleri yerine getirilene kadar bundan böyle alanlardayız” diyerek tüm kadınları sözleşmeye sahip çıkmaya çağırdı.

Sendika, siyasi parti ve kitle örgütler, “Tek adamın iradesine teslim olmayacağız. İstanbul Sözleşmesi bizim demek ve tüm seçilmişleri göreve çağırmak için nöbetteyiz” diyerek, 29 Mart 2021 Pazartesi gününden başlayarak hafta boyunca 17:00 – 18:00 arası, 03 Nisan 2021 tarihinden itibaren ise hafta boyunca 12:00 – 13:00 saatleri aralığında Belediye Meydanı’nda olacaklarının çağrısını yaptı.

İlgili haberler
Belediye işçisi kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirte...

Polonya Meclisinde İstanbul Sözleşmesi'nden çekilm...

Polonya Parlamentosunun alt meclisi, ülkenin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılıp ayrılmayacağını belirl...

İzmir Barosu: İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir, h...

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki gösteren İzmir Barosu, Cumhurbaşkanı kararının usuls...