Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği 8 Mart için atölye çalışması yaptı
Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği 8 Mart için atölye çalışması yaptı. Atölye çalışmasında 8 Mart günü saat 17.30’da Bodrum Belediyesi önünde yapılacak basın açıklamasına da çağrı yapıldı.

Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken atölye çalışması yaptı. Eğitim Sen Şube binasında yapılan atölye çalışması ardından açıklamayı ise Eğitim Sen Kadın Sekreteri Ada Köse okudu. Köse, 8 Mart günü saat 17.30’da Bodrum Belediyesi önünde yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı.

‘HAYATLARIMIZDAN VE HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Taleplerini sıralayan Köse, "Birbirimizin direncinden çiçeklendiğimiz günler için, eşit işe eşit ücret talebimiz için, cinsiyetçi eğitime hayır demek için, ücretsiz eğitim, sağlık hakkı için, İstanbul Sözleşmesinin amasız fakatsız etkin şekilde uygulanması talebimiz için alanlarda olacağız" dedi.

Ayrıca kadın dayanışma merkezi ve sığınak taleplerini de yineleyen Köse, "Her belde de her iş yerinde ulaşılabilir ücretsiz 24 saat hizmet verebilecek kreş, etüt merkezi, Bodrum'da yaşlı bakım evi açılması talebimiz için de alanda olacağız" diye konuştu.

Kadınların, çocukların kazanılmış haklarına yönelik tartışmaların son bulması için yaşam haklarından, eşit ve özgür bir dünya taleplerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Köse, "İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz demek için alanlardayız. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
‘Yaşasın kadınların birliği ve mücadelesi’

12 Eylül 1980'de Mamak Askeri Cezaevini direnerek yaşayan kadınlardan 8 Mart’ı selamla metni: ‘Haklı...

Bornova’da kadınlardan dayanışma ve ortak mücadele...

BORKAD ile Ekmek ve Gül İzmir yaklaşan 8 Mart öncesi kadınlarla bir araya gelerek, taleplerini konuş...

Emek Partisi Çiğli ilçe örgütünden 8 Mart işçi kad...

8 Mart öncesi Emek Partisi Çiğli ilçe örgütü işçi kadınlara çağrı yaptı: ‘Sorunlarımızı konuşmak, çö...