8 Mart Kadın Platformu Farplas direnişini ziyaret etti
8 Mart Kadın Platformu, Farplas direnişçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu: İnanıyoruz ki her direnişin sonu zaferle sonuçlanacaktır ve sonuç muhteşem olacaktır.

Kocaeli Gebze’de Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) bulunan ve otomobil plastik aksamı üreten Farplas fabrikasında, işten atılan 150 işçi ve arkadaşlarına destek veren işçiler 31 gündür direniyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne sayılı günler kala 8 Mart Kadın Platformu üyeleri de direnişi ziyaret etti. Platform üyeleri direnişçilerle ile halaylar çekerek desteklerini sunarken, 6 Mart günü Kadıköy Rıhtım’da saat 13.30’da yapılacak olan kadın buluşmasına da davet etti.

‘SONUÇ MUHTEŞEM OLACAK’

Platform adına direnişçilere seslenen Dilek Başalan, “Arkadaşlarımızın size çok çok selamlarını getirdik. Direnişinizi, inancınızı destekliyoruz. İnanıyoruz ki her direnişin sonu zaferle sonuçlanacaktır ve sonuç muhteşem olacaktır. 8 Mart Kadın Platformu olarak 6 Mart’ta Kadıköy’de gerçekleştireceğimiz ‘Büyük Kadın Buluşması’nda sizleri aramızda görmek istiyoruz. Direnişinizin bütün kadınlarla buluşmasını ve sahnede söz kurmasını istiyoruz” dedi.

Haber-Fotoğraf: Jinnews

İlgili haberler
EŞİK’ten Farplas işçilerinin direnişine destek

Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK) hakları için direnen Farplas işçisi kadınlarla dayanışmak için G...

Yoksulluğa Feminist İsyan Farplas direnişine dayan...

Farplas direnişini ziyaret eden Yoksulluğa Feminst İsyan Kampanya Grubu’ndan kadınlar, direnişte ola...

Kadın dostu postunda emekçi kadın düşmanlığının şa...

Farplas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Büyükkuşoğlu Serter ‘kadının iş dünyasında güçlenmesine destek ve...