Bodrum Kadın Dayanışma Derneği: 'Adalet Bakanı istifa etsin'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısındaki ifadelerine dair Bodrum Kadın Dayanışma Derneği bir açıklama yayınladı.

11 Ocak'ta gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyonu Kurulu Toplantısında Adalet Bakanı Tunç kadınların korunmasına dair, "Tabii yargımızın bazen olumsuz, hatalı kararları olabiliyor. Ama milyonlarca karar içerisinden bunlar istisna olarak görülebiliyor. Yargı içerisinde bu hatalı kararların düzeltilmesi mekanizması neticesinde de yine hak yerini buluyor. İstinafı, temyizi o süreçler içerisinde o hatalı kararların da düzeltildiğini görmek mümkün." şeklinde bir ifadede bulunmuştu.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği yaptığı açıklamada, Bakan Tunç'un "bazen olumsuz, hatalı" diye nitelendirdiği kararların kadınların yaşam haklarının yok olmasıyla sonuçlanabildiğini ifade etti. Bakanın kullandığı "bazen" ifadesinin basitleştirme ve hafifletmeye yönelik olduğunu vurgulayan dernek, bu ifadenin adalet sisteminin başarısızlığını ve Bakanın görevini yerine getiremediğini ifade ettiğini belirtti. Bakanın istisna olarak adlandırdığı durumun "Her gün en az üç kadının erkekler tarafından öldürülmesi" olduğunun altını çizen açıklamada, "Yeryüzünde bulunan tüm kadınların yaşam hakkı ihmal ya da hata denecek bir yerden anılamaz; hele ki önemli karar mekanizması koltuğundan seslenen bir bakan ise." denildi. 

ADALET BAKANININ İSTİFASI İSTENDİ

Kadına yönelik şiddet durumlarında yargılamaların adaleti sağlayacak şekilde uygulanmadığı belirtilen açıklamada, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet suçu işlemiş erkeklerin yargılamanın tüm süreçlerinde anlayışla karşılandığı ve "ceza dahi denemeyecek oranda hükümler ile ödüllendirildikleri" ifade edildi. Adalet Bakanının kullandığı ifadelerle her failden sorumlu olduğu belirtilen açıklamada, Bakan Tunç'un istifası istendi.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kuru...

25 Kasım’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayımladığı Genelge ile oluşturulan Kadına Yönelik Şiddetle Müc...

Adalet Bakanlığından yeni kadına yönelik şiddet ge...

Genelgeye göre Cumhuriyet başsavcılıklarına doğrudan yapılan şikayetlerde şiddet mağduru kadınların...

Bakanlık 25 Kasım genelgesine dair ‘kamuoyu yanılt...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 25 Kasım genelgesine yönelik tart...