Biz sesimizi çıkarmadıkça çocuklar istismara uğramaya devam ediyor
Bugün lise öğrencisi olan D.E’yi istismar eden S.E. 3. duruşmada sabit ikametgah gerekçesiyle serbest bırakıldı. D.E’nin avukatı Harika Günay Karataş ‘İstismara karşı ses çıkarmalız’ dedi.


Hakkari Yüksekova’da yaşayan ve bugün lise öğrencisi olan D. E. 5 yıl önce amcasının oğlu S.E’nin istismarına maruz kaldı. Sadece S.E. değil diğer kuzeni İ. E. tarafından da istismar edilen D.E. istismarla ilgili aldığı bir eğitici program sonrası yaşadıklarını öğretmenine anlattı. D.E. sadece kendisini değil kardeşinin de istismara uğradığını söyledi.

S.E.’ye ‘zincirleme bir şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ‘cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından dava açıldı. 7 ay tutuklu kalan S.E. 20 Aralık’ta görülen üçüncü duruşmada sabit ikametgahının olması, delillerin karartma ihtimalinin bulunmaması gerekçeleriyle tahliye edildi.

Mağdur çocuğun Avukatı Harika Günay Karataş, sosyal medyada yaptığı paylaşımla çağrıda bulunarak “Bugün Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi bir istismarcıyı akladı! Müvekkilim, amcasının oğlu olan tecavüzcü tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz kaldı! Erkek adalet gereğini yaptı ve tecavüzcüyü serbest bıraktı! Bu coğrafyada yaşanacak olan tüm cinsel saldırı suçlarının azmettiricisi; failleri cezasızlıkla ödüllendiren Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi’dir! Yüksekova’da tecavüzcü S. E'nin istismarına maruz kalan çocuğumuzun sesi olmak zorundayız! Mahkemeler aklasa da biz peşini bırakmayalım! “Kravatlı iyi hal” indirimlerinden sonra, “sabit ikametgah sahibi” olması sebebiyle tecevüzcülerin serbest bırakılmasına karşı yine sessiz kalacak mısınız?” dedi.


Ekmek ve Gül’e konuşan Avukat Harika Günay Karataş, (sanığın dosyadan beraat etmek için ereksiyon problemi yaşadığını iddia ettiğini söyledi: “Karşıdaki kişinin beyanlarının çürütülmesi açısından bir klinik psikoloğun dinlenmesini istedik duruşmada. Sanık önce ereksiyon problemi olduğunu iddia etmişti. Tabii istismar suçunun oluşması için sadece bunun olması gerekmiyor, kanun maddesi de açık bu konuda. Son celsede de olayın mağdurunun değil sanığın beyanlarına itibar etti mahkeme.”

KRAVAT İNDİRİMİNDEN SONRA SABİT İKAMETGAH SERBEST KALMA SEBEBİ

Çocuğun yaşadığı köydeki okula giden çocukların istismara karşı eylem yaptıklarını anlatan Karataş, sanığın ailesinin eylem yapan çocuklara saldırdığını ifade etti. Önceki gün 11 çocuğun mağdur sıfatıyla ifadesinin alındığı bilgisini de paylaşan Karataş, “İstismarcının annesi ve kardeşleri çocuklara saldırırken anne, ‘Oğlum iyi yaptı, hepinize de yapacak” dedi ve çocuklara sopayla saldırdılar. İki çocuk yaralandı hastanede bekletildi. Bu durum Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karardan kaynaklıdır. Hem istismarcının hem ailesinin hem de bu suça ortak olanların şöyle bir düşüncesi var. ‘Evet biz yaptığımız şeyde haklıyız. Devam edebiliriz, çünkü yargı bizim arkamızda.’ Kadın cinayetlerinin erkek şiddetinden kaynaklı bu kadar çok olmasının sebebi erkek adaletin verdiği kararlardır. “Kravatlı iyi hal” indirimlerinden sonra, “sabit ikametgah sahibi” olması sebebiyle tecevüzcülerin serbest bırakılmasına başlandı. Serbest bırakıldı ama doktor raporu var, adli tıp raporu var, pedagog raporu var.”

BU SALDIRILAR TÜM ÇOCUKLARADIR, SES ÇIKARMALIYIZ!

“Biz baklava çalan çocukların, Manisa’da okurken duvara özgürlük yazan çocukların müebbetle yargılandığını ve 20 yıl ceza aldıkları bir ülkede yaşıyoruz. Ama tecavüzcüyseniz, kadın katiliyseniz, kadın düşmanı bir zihniyete sahipseniz bu tür olayları sistematik olarak gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü bu devletin yurdunda kalan çocuklara tecavüz edildiğinde devletin Bakanı çıkıp ‘Bu istisnai bir durumdur, bir kerelik bir durumdur’ gibi fütursuz bir açıklama yapabilmektedir” diyen Karataş şu çağrıyı yaptı: “Hep söyledim söylemeye de devam edeceğim. Kadın cinayetleri de istismar davaları da tüm kadınlara ve çocuklara yönelen bir saldırıdır. Bugün çocuğa yapılan hak ihlallerine ve adaletin işleyişine ses çıkarmamamız yarın başka bir çocuğun istismara uğramasına sebebiyet verecek. Yarın başka bir kadının daha katledilmesine sebebiyet verecek. Biz kız kardeşliğimizi ‘Bir kadının kirpiğinin bile yere düşmesine izin vermeyeceğiz’ diyerek büyütüyoruz. Bu dayanışmamızı çocuk istismarının önüne geçmek için de büyütmeliyiz. Onurlu bir gelecek için temellerimiz bu çocuklar. Ve bu kötü zihniyetleri yıkacak olanlar bu çocuklar olacak. Bunları yapanlar cezasızlıkla ödüllendirildikçe ise bizim çocuklarımız istismara uğramaya, kadınlarımız katledilmeye maruz kalacaklar ve bu eril zihniyette tahakkümünü bizlere dayatmaya devam edecek.”

İlgili haberler
2018’de 1014 çocuk cinsel istismara maruz kaldı

CHP ‘çocuk raporu’ yayımladı: Çocuklar şiddete, sömürüye maruz kalıyor; neredeyse hiçbir alanda koru...

Babalarının istismarına uğrayan iki kardeş intihar...

Urfa Haliliye’de babalarının istismarına maruz kalan 2 kardeş, babanın serbest bırakılma üzerine int...

Temel hedef istismarı önlemek ve çocuğu korumak ol...

Çocuk istismarı alanında çalışan uzmanlar bir araya geldi: ‘Etkin çocuk koruma sistemi hayata geçiri...