Biri engelli üç kızına istismarda bulundu!
Ağrı’da biri engelli üç kızını cinsel istismarda bulunan babanın yargılandığı dava yarın Patnos Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Sanığın 30 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde bir babanın biri engelli üç kızını istismar ettiği davanın duruşması yarın Patnos Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
İstismara uğrayan ve şu anda 20 yaşında olan genç kadın kasım 2016 tarihinde Van Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek öz babasının kendisi ile kardeşlerine yönelik cinsel istismarda bulunduğunu söylemiş ve soruşturma başlatılmıştı. Ortaokul, lise çağlarında babasının kendisine ayrı bir ilgi gösterdiğini anlatan genç kadın istismarın ise 10. sınıfa başladığını ve eğitimine Van’da devam etmesi nedeniyle Van’a gidip geldiğinde eylemlerin ve sözlerin devam ettiğini ifade etti. İstismara direndiği zaman babasının kendisini tehdit ettiğini anlatan genç kadın “Aynı durumu kardeşlerime karşı da gerçekleştirdi, kardeşlerimden birinin istismara uğradığına şahit oldum. Ancak diğer kardeşime yönelik eylemlerinden bana ve halama anlatması üzerine haberdar oldum. İlk başlarda korktuğumuz için şikayetçi olamadık, ancak annem ve kardeşlerimle konuşup artık şikayetçi olmaya karar verdik” dedi.
Babanın istismarda bulunduğu çocukların 1995, 1997 ve 2003 doğumlu ve birinin zihinsel engelli olduğu öğrenildi. Tutuklu olan sanık babanın 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Duruşma haberini buradan okuyabilirsiniz.

İlgili haberler
Diyarbakır Kulp'da 86 erkeğin yargılandığı çocuğa...

14 yaşındaki kız çocuğu AKP eski ilçe gençlik kolları başkanının da olduğu 86 kişinin istismarına uğ...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Watsons’ta çıplak arama davası için dayanışma çağr...

Vialand AVM Watsons mağazasında hırsızlık suçlamasıyla çıplak aramaya maruz kalan çocuğun ailesinin...