Beylikdüzü Ekmek ve Gül okuru kadınlar kahvaltıda buluştu
Beylikdüzü’nde kahvaltı etkinliğiyle bir araya gelen 40’ı aşkın kadın, 8 Mart’ı ve 8 Mart’ın tarihini konuştu. Kendi sorunlarını da dile getiren kadınlar, dayanışma çağrısı yaptı.

Beylikdüzü Ekmek ve Gül okuru kadınlar 8 Mart vesilesiyle kahvaltıda buluştu. Cafe Mania’da bir araya gelen 40’ı aşkın kadın güncel sorunlarını konuşurken çözüm önerilerini de birlikte tartıştı.

Açılış konuşmasını yapan Çiğdem Güven Sarıoğlu, 8 Mart’ın tarihini hatırlatarak bugün de kadınların adeta 19. Yüzyıldaki koşullarda çalışmaya zorlandığına dikkat çekti. Bugün pek çok yerde ağır çalışma koşullarına, düşük ücret dayatmalarına karşı işçilerin sendikalaşma mücadelesi verdiğini, haklarını istediğini, işten atıldığını ve direnişe geçtiğini söyleyen Sarıoğlu, “Bugün eşlerinin holdingleri sayesinde polislere askerlere şemsiye tutturan kadınların, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen Aile Bakınının, milyon dolarlık çantalarla gezen kadınların değil, bugün emekli olup hâlâ çalışmak zorunda olan, evin geçimini, çocuğun bakımını düşünen kadınların, yoktan var etmeye çalışan, pandemi ve savaşa rağmen her yükün yüklendiği kadınların, eğitim emekçilerinin, çalışan ya da evde olan tüm emekçi kadınların günü. Dokuma fabrikasında çalışan hakları için mücadele eden ve yanarak öldürüldüğü, onlardan sonra verilen mücadelelerle kadın işçi emekçiler için zafere varılmış tarihi bir gün” diye konuştu. Sarıoğlu’nun konuşmasından kadınlar tek tek sorunlarını, serbest kürsüde konuştu. Etkinlik sonunda küçük bir müzik dinletisi yapan kadınlar dayanışma içinde olma ve birlikte mücadele etme çağrısıyla etkinliği sonlandırdı.





Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Eskişehir Ekmek ve Gül buluşması: İşçi direnişleri...

Eskişehir Ekmek ve Gül okuru kadınlar: Çalışma koşullarımız zorlaşır, haklarımız gasbedilir, açlık v...

Küçükçekmece'de kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluş...

Küçükçekmece'de gerçekleşen 8 Mart etkinliğini Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Korosu şarkılarıyla r...

Çiğli’de kadınlar, eşit ve adil bir yaşam için müc...

Çiğli’de Ekmek ve Gül okuru kadınlar, 8 Mart etkinliğinde bir araya geldi. Kadınlar yoksulluğa, güve...