Çiğli’de kadınlar, eşit ve adil bir yaşam için mücadele çağrısı yaptı
Çiğli’de Ekmek ve Gül okuru kadınlar, 8 Mart etkinliğinde bir araya geldi. Kadınlar yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya ve şiddete karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı, barış talebini yükseltti.

İzmir’de Çiğli Ekmek ve Gül dergisi okurları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Çiğli Belediyesi konferans salonunda etkinlik düzenledi. Etkinliğe BEKEV, ÇEKEV, DERİTESK, EMEP, Çiğli Flamingo Kadın Kooperatifi, Çiğli Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Fadime Akgül ve birçok kadın katıldı.

Sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlik, BEKEV Tiyatro Atölyesinin sergilediği oyun ve Grup Yel Değirmeninin müzik dinletisiyle devam etti.

‘HAKLARIMIZ VE HAYATLARIMIZ İÇİN ALANLARDA OLACAĞIZ’

Etkinlikte Ekmek ve Gül adına konuşan Aliye Ceylan, işçi, işsiz, memur, öğrenci, sanatçı kadınların birikimiyle fabrikalardan mahallelere, atölyelerden evlere kadar tüm kadınların özverisiyle Ekmek ve Gül’ün yıllardır yoluna devam ettiğini söyledi.

Eşit ve adil bir yaşam istediklerini ifade eden Ceylan, “Sığınmaevlerinin ve başvuru merkezlerinin artırılması, cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması, yasaların etkin şeklinde uygulanması, her işyerinde ve mahallede kreş açılması, hasta ve yaşlı bakımı sorumluluğunu kadınlardan alınarak merkezlerin açılması, çalışma süresi günde 7 saati, haftada 5 günü geçmemesi, ücret kesintisi olmaksızın haftada 2, yılda 30 gün kesintisiz tatil hakkı vermesi ve eşit işe eşit ücret ödenmesi, kısacası haklarımız ve hayatlarımız için alanlarda olacağız” diyerek 8 Mart Salı günü saat 18.00’de Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılacak 8 Mart yürüyüşüne katılım çağrısı yaptı.


‘NAFAKA HAKKININ KALDIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Serbest kürsüde konuşma yapan EMEP Çiğli İlçe Başkanı Zöhre Dalkıran, kadınların sadece 8 Mart ve 25 Kasımlarda değil yılın her gününde talepleri için sokaklarda olması gerektiğini belirterek, “İstanbul Sözleşmesi’nden sonra şimdi de iktidarın hedefinde kadınların zaten 3 kuruş olan nafaka hakkına saldırı var. İktidar tasarı aşamasında olan düzenlemeyle nafaka hakkını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Tüm ekonomik geleceğimizden, evimize, çocuğumuza, ailemize verdiğimiz zamanın ve emeğin karşılığı olan nafakanın kaldırılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Kürsüde söz alan diğer kadınlar ise, zamlara, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya ve şiddete karşı bir araya gelerek mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
BEKEV’li kadınlar: Şiddet, taciz ve sömürüye karşı...

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği...

Bornovalı kadınlar: Eşit, özgür, şiddetsiz insanca...

BORKAD’ın 8 Mart etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, yoksulluğa, haklara yönelik saldırılara, şid...

Çorum Dernekleri Federasyonundan 8 Mart Etkinliği:...

Çorum Dernekleri Federasyonunun, 8 Mart dolayısıyla yaptığı etkinlikte birlikte mücadele çağrısı öne...