Gemlik Kadın Platformu: Krizin yükünü ödememek için mücadelemizi büyütüyoruz
Bursa’nın Gemlik ilçesinde Gemlik Kadın Platformunun çağrısıyla yüzlerce kadın Taş Köprü’den İskele Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte Birleşik Metal üyesi pek çok metal işçisi kadın da vardı.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Gemlik Kadın Platformunun çağrısıyla yüzlerce kadın Taş Köprü’den İskele Meydanı’na yürüdü.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü yürüyüşünde bir araya gelen kadınlar taleplerini haykırdı. Yürüyüşe Birleşik Metal İş’in örgütlü olduğu Acer Elektrikte çalışan kadın işçilerde talepleriyle yer aldı.

Gemlik Kadın Platformu adına açıklamayı Sibel Irmak okudu.

Yüzyıllardır süren kadın mücadelesi bugün daha güçlü bir şekilde devam ediyor diyen Irmak, “İçinde bulunduğumuz sürece baktığımızda iktidar kendine muhalif olan tüm kesimlere, özellikle kadınlara LGBTİ+ bireylere yönelik ciddi bir baskı politikası uygulanmaktadır. Kadın kazanımlarını ortadan kaldıran kadınları ev içine hapseden kadın katliamlarının önünü açacak söylemlerde bulunan ve yasalar çıkaran iktidar, kadınlara ve kadınların tüm kazanımlara düşmanca saldırmaya devam ediyor” dedi.


‘EMEĞİ YOK SAYILAN KADINLAR EN ÇOK ÖTEKİLEŞTİRİLEN KESİM’

İktidar cinsiyetçi politikalarından beslenen erkekler tarafından yüzlerce kadın katledilirken yüzlerce kadın ise muhalif olduğu için hapis cezası ile mücadeleden uzaklaştırılmak istendiğini ifade eden Irmak, “Aynı zihniyet kadınları kamusal alanda görmek istemediği gibi işsizliğin artmasını kadınların iş yaşamına katılmasına bağlıyor iş yerinde ve yaşamın birçok alanında emeği yok sayılan kadınlar en çok ötekileştirilen kesim oluyor” dedi.

Bizler her gün daha da derinleşen ekonomik kriz koşulları altında hayatta kalmaya çalışan kadınlarız diyen Irmak, “Krizin yoksulluğun işsizliğin güvencesizliğin yükünü bizim sırtımıza yıkan patriyarkal kapitalizme karşı mücadelemizi örgütlüyor dayanışmayı büyütüyoruz. Toprağı, dili, emeği, hakları için sokaklarda ve alanlarda direnen grevler örgütleyip ön saflarda yer alan tüm kadınlara selam olsun” dedi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Beylikdüzü Ekmek ve Gül okuru kadınlar kahvaltıda...

Beylikdüzü’nde kahvaltı etkinliğiyle bir araya gelen 40’ı aşkın kadın, 8 Mart’ı ve 8 Mart’ın tarihin...

EMEP’ten 8 Mart açıklaması: Eşit, şiddetsiz, barış...

Emek Partisi (EMEP) 8 Mart dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Eşit, şiddetsiz, özgür, barış içinde bir...

Bodrumlu kadınlar 8 Mart öncesi panelde bir araya...

Bodrum’da kadınlar Emek Partisi Muğla İl Yöneticisi Döndü Taka Çınar, HDK Kadın Meclisi üyesi Çiğdem...