Bergama Belediyesi işçilerine destek
Sendikalaştıkları için işten atılan Bergama Belediyesi işçisi 3 kadına Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Dikili Kadın Platformu ile Bergama Demokrasi Platformundan destek geldi.

Dikili Cumhuriyet Meydanı’nda, Bergama Belediyesi önünde direnişe başlayan 3 kadın işçi için Dikili Emek Demokrasi Platformu, Dikili Kadın Platformu ile Bergama Demokrasi Platformu basın açıklaması düzenledi.

Basına açıklama yapan Dikili Kadın Platformundan Avukat Ekin Urcun Baran Kabakbaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyareti ile eylemlerin yasaklanmasını eleştirirken, “Anayasal hak ve özgürlükleri tanımayan, demokratik hakları, haksız ve hukuka aykırı kısıtlayan OHAL anlayışını sürdüren bu kararı Dikili Kadın Platformu olarak kınıyoruz. Bize her yer mücadele alanı, her yer direniş diyen onurlu üç kadını nerde olursa olsun ister Bergama’da ister Dikili’de ister İzmir’de bedeli ne olursa olsun asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Sendikalı olmanın anayasal hak olduğu hatırlatan Kabakbaş, “Alev, Deniz, Gonca uğradıkları haksızlıkla mücadele etmek için direnişteler. Ekmek, emek, gelecek mücadelesi memleket mücadelesidir. Bu haksızlık son bulana kadar üç kadın arkadaşımızın yanındayız” diye konuştu.

İlgili haberler
Sendikalaştıkları için işten atılan DEBATEKS işçil...

260 işçinin çalıştığı ve çoğunluğu kadın olan DEBATEKS’te sendikalaştıkları için işten atılan kadın...

Direniş başlatan Bergama Belediyesi işçileri: Perf...

AKP’li Bergama Belediyesi Genel-İş üyesi 3’ü kadın 4 işçiyi performans düşüklüğü gerekçesiyle işten...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden VİP Tekstil i...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği, sendikalaştıkları için işten atılan ve 94 gündür direnişte olan Vİ...