Berfin’den 6 gündür haber alınamıyor
Berfin 6 gün önce mahallelerinin bekçileri tarafında silah zoruyla kaçırıldı. Ancak kendisinden hala haber yok! Berfin’in yaşamından ve geleceğinden endişe duyuluyor.

Mardin Derik’te mahalle bekçisi Şerif T. tarafından silah zoruyla kaçırılan Berfin G’den 6 gündür haber alınmıyor. Berfin’in kaçırılmasına ilişkin konuşan Şahmaran Kadın Platformu, polisten kaçırılma olayına ilişkin 6 gündür tek bir bilgi bile alamadıklarını söyledi.

28 Mart Çarşamba günü Berfin G. ve annesi hastane çıkışında maskeli 4 erkeğin saldırısına uğradı ve Berfin G. silah zoruyla bekçi Şerif T. tarafından kaçırıldı. Berfin “Anne beni bırakma” diye bağırırken annesi darp ediliyordu. İddialar arasında 4 kişiden üçünün mahalle bekçisi olduğu ve polisin de kaçırılmanın yaşandığı yere çok geç geldiği var. Olay sonrası Berfin’in ailesi hastaneye giderek darp raporu aldı ve ardından şikayetçi oldu. Ancak 6 gün oldu Berfin’den hala haber yok.

Olayın yaşanmasının ardından meseleyi takip eden ve Berfin’in bulunması için çağrılar yapan Şahmaran Kadın Platformundan Felek Fidan, Berfin’in bulunması için yaşananları gündemde tutmaya çalıştıklarını söyledi. Olaya ilişkin birçok asılsız haberin de paylaşıldığını ifade eden Fidan, gerçeğin ortaya çıkması için mücadele edeceklerini belirtti.

Fidan, ailenin kızlarının zaten polisin silahıyla kaçırıldığını söyleyerek tepki gösterdiğini aktardı. Ayrıca Platform, ailenin kendileri ile görüşmeyi çekindikleri için sonlandırdığını ifade ederken Şerif T’nin ailesinin Berfin’in ailesi ile uzlaşma çabası içinde olduğunu bu sebeple Berfin’in geleceğinden endişe duyduklarını söyledi.
Valilikle görüşmeler yapan platform, Berfin G’nin bulunması için her türlü çalışmayı yürüteceklerini dile getirdi.

CEZASIZLIK ERKEKLERİ DAHA DA CESARETLENDİRİYOR
Şahmeran Kadın Platformu geçtiğimiz günlerde Mardin’de kadına yönelik şiddet vakalarına ilişkin “Kadına yönelik her saldırı girişimi özünde politiktir. Mevcut iktidarla gelen OHAL baskı rejimi ile beraber gelişen cezasızlık erkekleri daha da cesaretlendirmiş, kadına yönelik saldırıları gün be gün arttırarak meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Dün Midyat’ta bugün Derik’te yarın başka bir yerde her gün çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet haberleri ile öfkemiz ve sabrımız günbegün taşmaktadır” diye bir açıklama yapmıştı.

MARDİN’DE DAHA ÖNCE NELER YAŞANMIŞTI?
*Bir özel harekat polisi olan B.K., 2017’de 21 yaşındaki M.B.’ye tecavüz etmişti. Korktuğu için şehri terk ettiğini söyleyen M.B., görülecek duruşma için geldiği kentte intihar girişiminde bulunmuştu. Davanın üçüncü duruşmasında genç kadının tecavüze uğradığı kanıtlansa da tecavüz zanlısı özel harekat polisi beraat etmişti.

*Midyat’ta 17 yaşındaki bir kız çocuğunun 12 erkek tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı.

*Kızıltepe’de yaşayan Zelal Topçul üniversiteyi kazanarak gittiği Mersin’de kaçırılmıştı.

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Şiddetin karşısında kadınların yanında posterler

Kadına yönelik şiddet... Dünyanın her yerinde kadınlar şiddete maruz kalıyor ve dünyanın her yeri mü...

GÜNÜN BİLGİSİ: Cinsel Şiddet Üzerine Haber Oluştur...

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği medyanın cinsel şiddet hakkında kullandığı habercilik dilini tartış...