Başak Demirtaş'a sosyal medyada cinsiyetçi saldırı
Başak Demirtaş, Vedat Yazıcı isimli bir kişi tarafından sosyal medyada cinsiyetçi saldırıya uğradı. Demirtaş’ın cinsiyetçi şekilde hedef gösterilmesine tepki yağdı.

Sosyal medyada, Vedat Yazıcı isimli bir kişi Başak Demirtaş’ı hedef alarak cinsiyetçi paylaşımda bulundu. Bunun üzerine “Başak Demirtaş Seninleyiz” etiketi açıldı. Tepkiler üzerine şahıs hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı. 

Sosyal medyadaki etikete kısa bir süre önce 'Etik kurallara uyuyorum' ve 'Milli' anlamına gelen sembolleri kullanan hesaplardan cinsiyetçi saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi. Kaftancıoğlu Twitter hesabından "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke'"dedi.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Başak demirtaş yanlız değildir <a href="https://twitter.com/Basak__Demirtas?ref_src=twsrc%5Etfw">@Basak__Demirtas</a> <a href="https://t.co/wqeXUvfzti">pic.twitter.com/wqeXUvfzti</a></p>&mdash; İskenderun Kadın Platformu (@iskadinplatform) <a href="https://twitter.com/iskadinplatform/status/1272138775162912770?ref_src=twsrc%5Etfw">June 14, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Başak Demirtaş'a cinsiyetçi saldırıda bulunarak Vedat Muti adlı sosyal medya kullanıcısı hakkında gözaltı kararı verdiği belirtildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan şüphelinin kimliğinin belirlendiği ve hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

İlgili haberler
GÜNÜN TEPKİSİ: Cinsiyetçi zihniyetle mücadelemiz d...

Bandırma Emekçi Kadın Platformu, Gerçek Bandırma gazetesinin internet sitesinde yayımlanan ‘Süt ve S...

Akademideki cinsiyetçiliğe karşı öğrencilerden açı...

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu, akademideki cinsiyetçiliğe karşı 57 topluluğun imzacı...

GÜNÜN CİNSİYETÇİSİ: Gaziantep Büyükşehir Belediyes...

Antep şivesiyle seslenerek sempatik görünmeye çalışan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, cinsiyetçiliğ...

Kadın avukatlar yargıdaki cinsiyetçiliğe öfkeli!

Avukat Yelda Koçak ile yargıdaki cinsiyetçiliği, avukat kadınlarından yaşadıkları sorunları ve kadın...

Kadın avukatlar yargıda cinsiyetçiliğe karşı ayakt...

Kadın Avukatlar, Çağlayan’dan yargıya seslendi: Şikayetlerin bekletilmesine, üstünün örtülmesine izi...

1000'i aşkın kadın avukattan imza kampanyası: Yarg...

Türkiye’den çeşitli barolara üye 1000'i aşkın kadın avukat yargıdaki cinsiyetçiliğe ve ayrımcılığa d...