Babasının istismar ettiği çocuk, aile kararıyla öldürülmek isteniyor iddiası
Urfa’nın Hilvan ilçesi Gölcük Mahallesinde iddiaya göre baba M. A. öz kızına cinsel saldırıda bulundu, olayı duyan yakınları tecavüze maruz kalan çocuğu öldürmek istedi.

Hilvan Gölcük köyünde yaşayan 17 yaşındaki kız çocuğunun, babası tarafından cinsel saldırıya uğradığı, olaydan haberdar olan aile yakınlarının çocuğu öldürmek istemesi üzerine, çocuğun Gölcük jandarma karakoluna sığındığı iddia edildi. Konuyla ilgili bilgi almak istediğimiz Gölcük Jandarma Karakolu telefonlara cevap vermedi. 

Cinsel saldırı iddiası ile ilgili Gölcük köyünden ulaştığımız A.K. tecavüz olayını bütün köyün ve Hilvan’ın bildiğini fakat gizlenmeye çalışıldığını söyledi. Bir hafta - on gün önce yaşanan olaydan Hilvan Kaymakamlığı’nın da haberdar olduğunu, ailenin nüfuzunu kullanarak olayın üstünü kapatmaya çalıştığını ve konuya ilişkin herhangi bir yasal işlem yapılmadığını iddia eden A.K. “17 yaşındaki kız çocuğunun babası tarafından tecavüz edilmesi olayı açığa çıkınca amcaları, kızı öldürmeye çalıştı ve çocuk Gölcük karakoluna sığındı” dedi.

Cinsel saldırı iddiası hakkında konuşan aynı köyden M.U. ise “İddialar maalesef doğru, baba M.A. kısa bir süre önce cezaevinden çıktı. Kendi öz kızına tecavüz etti, kız çocuğunu öldüreceklerdi, kendini zor kurtardı, konuyla ilgili bir gözaltı yok, bu konuda bir şikayet de yok. Amcaları kız çocuğunu öldürmeye çalıştığı için Gölcük Karakolu çocuğu korumaya aldı, ancak tecavüzcü baba da amcaları da dışarıda. Buralarda bu tür konular genelde gizleniyor ne yazık ki” dedi.

Urfa Barosu Çocuk Hakları Merkezinden avukat Mehmet Beytekin ise bahse konu iddialar hakkında kendilerine herhangi bir başvuru yapılmadığını söyledi. İddialar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ancak araştıracaklarını belirten Beytekin iddialar doğruysa takipçisi olacaklarını ifade etti.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Çocuk istismarının önüne nasıl geçilir?

Çocuk istismarının ve ihmalinin önüne geçmek için, aileye topluma devletin üzerine hangi görevler dü...

Çocuk istismarını önlemek mümkün!

“Çocuk İstismarı önlenebilir” dosyasının ilk bölümünde öncelikle uzman ve raporlardan derlediklerimi...

Pınar'ı 'namus' diyerek infaz ettiler

Balıkesir Altınoluk’ta geçtiğimiz hafta bir kadın cinayeti yaşandı. 22 yaşındaki Pınar kocası tarafı...