Babaları tarafından istismara maruz kalan kız çocuklarının davası görüldü
İstanbul Esenyurt’ta yaşayan ve öz kızlarını istismar eden T.K.’nin yargılandığı dava görüldü. Tutuklu baba suçlamaları kabul etmezken dava karar için 20 Aralık’a ertelendi.

İstanbul Bakırköy Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesinde yaşları 5 ve 7 olan kızlarına istismar eden T. K’nin duruşması görüldü. Duruşmada 7 yaşındaki çocuğun rehber öğretmeni tanık olarak dinlendi. Rehber öğretmen çocukların, kendisine babalarının istismar ettiğini anlattığını belirtti.
3. duruşmada tutuklu sanık T. K. ve avukatı hazır bulundu. Heyete yazdığı dilekçeyi sunan sanık T. K., eski eşinin kendisini cezaevinde görmeye geldiğini ve kendisine avukat tutacağını aktardı. T. K. yazdığı dilekçede, eşinin kendisine iftira attığını ve pişman olduğunu belirtti.
Şikayetçi olan anne H. K ise, kendilerine ait olan evi sattığı için hesap sormak adına cezaevine gittiğini belirterek, görüşmede kayıtların dinlenmesini eşinden şikayetçi olduğun söyledi.

ÇOCUKLAR İSTİSMARI REHBER ÖĞRETMENİNE DE ANLATMIŞ

Esenyurt’taki bir ortaokulda rehber öğretmen olarak görev yapan Devran Öğretmen duruşmada tanık olarak dinlendi. Devran Öğretmen, sanığı tanımadığını dile getirerek, okulda velilere cinsel istismarla ilgili bir seminer sırasında anne H.’nin kendisiyle konuşmak için yanına geldiğini aktararak, “2018 yılında Z. birinci sınıf öğrencisiydi. İ. ise anasınıfında bir ara kayıtlıydı. Seminerin bitiminde anne baş başa konuşmak istediğini aktardı. Eşi ile ilgili olduğunu söyledi. Çocukları dinlemem gerektiğini söyledi. Çocuklar ertesi gün sabah benimle görüşmeye geldi. Görüşmede anneyi almadım. Çocuklara evde anneleriyle, babalarıyla neler yaptıklarını sordum. Oyun oynama havasında çocuklarla görüşme geçti. Babalarının oyun oynarken istismar edildikleri anları anlattılar. Çocuklar babalarını çıplak olarak gördüğünü söyledi. Çocuklar ilk olarak tereddüte kaldılar anlatıp anlatmama konusunda, yavaş yavaş anlattılar. Bunları öğrenince tekrardan H. Hanım’la görüştüm. Ben “Bu durumu yetkililere bildireceğim’ dedim. H. okulun bu durumu bilmemesi gerektiğini söyleyerek kendisinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını arayacağını belirtti. Benden numaralar istedi. Ben okul idareme bildirdim. Bir saat içinde okula polisler geldi. Benim bildiklerim bundan ibarertir” dedi.
Savcı mütelalasını ardından avukatlar mütelalaya karşı savunma gerçekleştirdi. Duruşma karar için 20 Aralık 2019 tarihine ertelendi.


UCİM: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAŞANILABİLİR BİR GELECEK KURABİLİRİZ

Dava sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Bakırköy Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Avukat Pınar Durmuş, “Bugün ne yazık ki bizleri son derece üzen ve kahreden bir istismar olayına tepkimizi göstermek ve bize ihbarda bulunarak bizlerden destek isteyen çocuğumuz ve ailesini yalnız bırakmamak, desteğimizi göstermek adına buradayız. Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve tüm siyasilerimiz omuz omuza birlikte mücadele vermesi gerekmektedir. Mücadelemize ve çocuklarımız için güzel ve yaşanılabilir bir gelecek kurabileceğimize olan inancımız sonsuzdur. Bu inanç doğrultusunda başaran kadar devam edeceğimzden kuşkunuz olmasın” dedi.


İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...

Küçükçekmece’de çocuk istismarı sanığına 29 yıl ha...

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Mohammad V. hakkında 29 yıl ha...