Küçükçekmece’de çocuk istismarı sanığına 29 yıl hapis cezası
İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Mohammad V. hakkında 29 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 18 yaşındaki Pakistan uyruklu Mohammad V. hakkında ilk duruşmada karar çıktı.

Mahkeme heyeti, sanık Mohammad V’yi “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 20 yıl, “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa iyi hal indirimi uygulanmadı.

NE OLMUŞTU?
Küçükçekmece’de istismarın duyulması üzerine mahallede yaşayanlarca yürüyüşler gerçekleştirmiş, çocukların istismardan korunması için devlet tarafından tedbirler alınmasını talep edilmişti.
İstismarın ardından çocuğun öldüğüne dair yalan haberler de dolaşıma sokulmuştu. Bu dezenformasyon ile olayın failinin Suriyeli olduğu, dört failin bir arada bu fiili işlediği iddiası ortaya atılmış ve olay Suriyelilere yönelik bir kışkırtmaya dönüşmüştü. Kışkırtma ‘İdam isteriz’, ‘Hadım isteriz’ kampanyası ile devam etmişti.
İstismara ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya dair gizlilik kararı verilmiş ve yayın yasağı getirilmişti.
Çocuğun beyanı Çocuk İzlem Merkezinde bulunan uzman ve avukat eşliğinde alınmış, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aileye destek sağlanacağına dair açıklama yapmıştı.

İlgili haberler
Küçükçekmece’de kadınlar istismara karşı sokakta:...

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde yaşanan çocuk istismarına karşı kadın örgütleri ve vatandaşlar Kü...

Star yazarı Küçükçekmece’deki istismara ilişkin ‘5...

Kadına yönelik cinsel saldırı suçlarında “O saatte orada ne işi varmış” zihniyetinden farklı olmayan...

5 yaşındaki çocuğu istismar eden zanlı için 18 yıl...

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 5 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek hakkında...