Baba vahşeti değil, cezasızlıkla beslenen şiddet!
Bir baba 2 oğlunu öldürüp 1 oğlunu yaraladı. Eşine defalarca şiddet uyguladığı, kadının defalarca şikayet ettiği ama şiddet uygulayan adamın her seferinde cezasızlıkla ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Ajanslara ve gazete haberlerine bir haber yansıdı bugün. “Üsküdar’da baba dehşeti’, ‘Canavar’ gibi başlıklarla sunulan haberler Aslan Güleryüz’ün oğullarıyla kavga edip, cinnet getirip 2 oğlunu öldürdüğünü, bir oğlunu yaraladığını anlatıyordu. Eşi Songül Güleryüz’ün sürekli şiddet görmesi ve cinsel saldırıya maruz kalmasından ötürü 1 Ağustos’ta Aslan Güleryüz’ü şikayet edip evden uzaklaştırma kararı aldırdığını da yazıyordu gazeteler. Kararın bir sonuca ulaşmaması ya da belki de ölümle tehdit Songül Güleryüz’ün 3 gün sonra şikayetinden vazgeçmesine sebep olmuştu.

DEFALARCA ŞİKAYET EDİLMİŞTİ AMA...
Güleryüz’ün baldızı Dudu S’nin anlatımları olayın bir cinnet işi değil şiddetin ve cezasızlığın getirdiği sonuç olduğunu ortaya koyuyordu. Failin eşine sürekli şiddet uyguladığını anlatan Dudu S. “Kardeşim davacı oldu ancak serbest bırakıldı. Manisa’daki ablamı arayarak çocukları öldürdüğünü söylemiş. Ablamın haber vermesi üzerine eve gelen polisler olayla karşılaşmış” dedi. Songül Güleryüz’ün erkek kardeşi Hüsamettin Ş. de, eniştesinin sadece kardeşine değil, çocuklarına da şiddet uyguladığını, daha önce çok kez şikayette bulunduklarını söyledi. Hatta "daha önce 50 defa şikayette bulunduk. Öldükten sonra mı geliyorsunuz?" diyerek polislere tepki gösterdi.

BU BİR CİNNET DEĞİL!

Bu haber basit bir cinnet, cinayet haberi değil, cezasızlığın getirdiği bir sonuçtu. Bir kadın 17 yıl boyunca kocasından şiddet görüp, elektrikle işkenceye maruz kalıyor ve 11 parmağını kaybediyor. Bir çocuk kaçırılıyor, istismara uğruyor, istismarcısı gayet rahat, “Bizim köyde herkes kız kaçırıyor, ama kimse tutuklanmıyor” itirafından bulunuyor. Öz kızını istismar eden baba ailesiyle yaşadığı eve 6 ay ev hapsi alıyor, sonra kendisini şikayet eden anneyi çalıştığı yerde herkesin gözü önünde bıçaklayabiliyor! Eşleri, eski sevgilileri, yakınları tarafından şiddete, tacize, tecavüze uğrayan birçok kadın koruma kararı çıkaramadıkları ve şikayetleri cezasızlıkla sonuçlandığı için ölüyor.
Bütün bu yaşananlar cezasızlığın şiddetin en önemli dayanaklarından biri haline geldiğini, devletin göz yumduğu, cezasız kıldığı her şiddetin ise vahşileşerek karşımıza çıktığını gösteriyor. 

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Ayşegül adalet istiyor!

11 yaşındaki kızını istismar eden kocasını şikayet etti, adam serbest bırakıldı. Ayşegül’ü 4 kurşunl...

Bu ifadeler şiddetin azmettiricisidir

Bir ilahiyat profesörünün kadın düşmanı sözlerine CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok suç duyurusun...

GÜNÜN SORUSU: Kadına yönelik şiddeti kadınlar anla...

Ankara’da kadınlara sorduk: Kadına yönelik şiddet neden var, suçlular cezalandırılıyor mu, şiddet ka...

Şiddetin boyutu: Kocası elektrikle işkence yaptı,...

Dini nikahlı eşinden akılalmaz işkenceler gören Gülfidan Sepil, defalarca karakola gitti. Ama ancak...

Cezasızlığın geldiği nokta: Çevremde çok kız kaçır...

Diyarbakır’da kaçırdığı çocuğa dini nikah kıyarak istismar eden 29 yaşındaki M. T. kan donduran bir...