Ayşe Gökkan’a 30 yıl hapis cezası verildi
TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın görülen duruşmasında mahkeme toplamda 30 yıl hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına karar verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan’a yönelik “örgüt yöneticisi olmak” ve “örgüt üyeliği” iddialarıyla açılan davanın 23’üncü duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Gökkan, Gökkan’ın avukatları Berfin Gökkan, Özüm Vurgun ve Muharrem Şahin katıldı. Ayrıca bağımsız feminist kadınlar, TJA, Rosa Kadın Derneği, HDP vekilleri Remziye Tosun ve Nuran İmir destek için salonda izleyici olarak yerini aldı.

Gökkan duruşma salonuna girerken zafer işareti yaparak, kadınlara selam verdi. Gökkan ve avukatları kısa bir şekilde gerekçelerini belirterek savunma yapmayacaklarını kaydetti. Mahkeme verdiği kısa aranın ardından Gökkan hakkında, 30 yıl hapis cezası verdi.

KADINLAR ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI: ‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’
Duruşmanın sona ermesinin ardından duruşmaya izleyici olarak katılan kadınlar Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada söz alan Bağımsız Feminist Hülya Osmanağaoğlu, verilen cezaya şaşırmadıklarını ifade ederek, kadın mücadelesini sindirmenin bir yöntemi olduğunu belirtti. Osmanağaoğlu, erkek baskısının Kürt kadınlarına yönelik intikam siyaseti olarak döndüğünü kaydederek, “Bizler burada izleyici değiliz. Kürt kadın arkadaşlarımıza dayanışma içerisinde olmaya geldik” dedi.
Ardından konuşan DBP’li Saliha Aydeniz ise yargının bağımsızlığını konuşanların boş konuştuklarını söyleyerek, “Bundan önceki mahkemede ‘adalet, hukuk getireceğim’ diyenlerin mahkeme salonuna gelen izleyicilere, avukatlara karşı nasıl zorbalıkla yaklaştıklarını gördük. Mahkeme heyetinin kimin adına karar verdiklerini bir önceki mahkemede gördük. Bugün buradan çıkan sonucun burada bulunan sarayın bir memurunun verdiği kararın bir sonucudur. Ayşe Gökkan şahsında kadın mücadelesini sindirme, geri adım attırmaya yöneliktir. Bugün buradan Kürt kadınları olarak saraylardan sunmaya çalıştığınız cezalar ile geri adım atmayacağımızı belirtiyoruz” dedi.
‘BU CEZALARI TANIMIYORUZ’
“Kadınlar olarak asla boyun eğmeyeceğiz” diyen Aydeniz, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz biliyoruz küçük sarayların büyük saraya bağlı olduğunu. 30 yıl vermenin nasıl bir kin, bir korku ve yönetememe hali olduğunu biz kadınlar bunu net bir şekilde görmekteyiz. Kürt kadınlarının mücadelesi tüm dünyaya örnek oldu. Verilen cezanın bizim açımızdan hiçbir hükmü yoktur. Bu cezaları tanımıyoruz. Kaldığımız yerden mücadelemize devam edeceğiz.”
Açıklama alkış ve “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla son buldu. 

 Haber-Fotoğraflar: Jinnews


İlgili haberler
Ayşe Gökkan tutuklandı

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan tutuklandı. Mahkemeye çıkarılan Gökkan, hakkındaki iddialarla ilgili s...

Gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin darb...

DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında dün Diyarbakır'da gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin...

Rosa Kadın Derneği, TJA aktivistleri ve çok sayıda...

Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneğine sabah saatlerinde polis baskını düzenlenirken dernek yönetici ve...