Avukat Arpacı: Arslan’ın adalet arayışını sürdürüyoruz
Ayşe Tuba Arslan’ı katleden Yalçın Özalpay hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın. Dosya avukatlarından Pınar Çelik Arpacı tüm kadınlara dayanışma çağrısında bulundu.

Ayşe Tuba Arslan, Eskişehir’in en işlek yerlerinden biri olan Atatürk Bulvarı’nda 11 Ekim 2019 tarihinde boşandığı Yalçın Özalpay’ın satırlı saldırısına uğradı. Arslan, 44 günlük yaşam mücadelesinin ardından 24 Kasım 2019 tarihinde yaşamını yitirirken, Özalpay ise tutuklandı. Özalpay hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Mezopotamya Ajansından Zemo Ağgöz’e konuşan Arslan’ın dosya avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, dava öncesi dayanışma çağrısında bulundu.

ADLİ SÜREÇLERDEKİ İHMALLLER

Arslan’ın, boşandığı Özalpay’ın tehditleri ve hakaretleri ile ilgili olarak 23 kez Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup çok sayıda koruma kararı aldırdığını hatırlatan Av. Arpacı, söz konusu durumun Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının açıklaması ile de doğrulandığına dikkat çekti. Av. Arpacı, “Arslan’ın defalarca adli makamlara başvuru yapmasına ve hakkında önleyici tedbir kararı bulunmasına rağmen Eskişehir’in en merkezi caddelerinden birinde öldürülmüş olması, adli süreçlerde ihmallerin olduğu göstermektedir” dedi.

‘KORUMA KARARI DEFALARCA İHLAL EDİLMİŞ’

Arslan’ın sanık Özalpay ile karşılıklı birçok soruşturma dosyalarının olduğunu kaydeden Arpacı, alınan koruma kararının defalarda ihlal edildiğine işaret ederek, “Bu ihlaller ile ilgili yapılan yargılamalarda tebligatın yapılmadığı gerekçesi ile ceza verilmesine yer olmadığı kararı alınmış. Arslan’ın defalarca başvurması, can güvenliğinin olmadığının açıkça anlaşılmış olması, 23 soruşturma dosyası olması, tedbir kararının defalarca ihlal edilmiş olması, tedbir kararını ihlal eden kişiye gerekli cezalandırmanın yapılmaması, Adli ve İdari makamların, Yalçın Özalpay’ın ölüm tehditleri karşısında tamamen pasif kaldığını ve Ayşe Tuğba Arslan’ı saldırganın merhametine bıraktıklarını göstermekte” şeklinde konuştu.

‘ŞİKAYET DOSYALARI UZLAŞMAYA SEVK EDİLMİŞ’

Şikayeti sebebiyle açılan soruşturma dosyalarının uzlaşmaya sevk edildiğini söyleyen Arpacı, uzlaştırma işlemlerinin, İstanbul Sözleşmesi’nin “Zorunlu anlaşmazlık giderme alternatif süreçlerinin veya hüküm vermenin yasaklanması” başlığını taşıyan maddesine aykırı olarak yapıldığını ifade etti.
Arpacı “Arslan için, kadınların yaşam hakkı için, adalet için tüm kadınlara dayanışma çağrısı yapıyoruz” diyen Arpacı son olarak “Kadın dayanışmasının gösterildiği bu davaların takibi kamuoyu yaratmakta ve böylelikle daha adil bir yargılama yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

SANIĞA YARALAMADAN 16 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ
Ayşe Tuba Arslan’ın kardeşi Timuçin Arslan, ölüm olayından 7 ay önce ablasını korumaya çalıştığı kavga nedeniyle yargılandığı davada, ‘Basit yaralama’ suçundan bin lira para cezasına çarptırıldı. Yalçın Özalpay’a ise Ayşe Tuba Arslan ile kardeşine yönelik basit yaralama suçundan toplam 16 ay hapis cezası verildi.


İlgili haberler
Katledilen Ayşe Tuba'nın cenazesini kadınlar taşıd...

Eskişehir’de koruma kararına rağmen eski eşinin satırlı saldırısına uğrayan ve 44 gündür yaşam mücad...

Ayşe Tuba Arslan’ı ölüme götüren ihmaller bitmiyor...

Ayşe Tuba Arslan’ın dosyalarının uzlaştırma bürosuna taşındığını belirten CHP Milletvekili Çakırözer...

Eskişehirli kadınlar, öldürülen Ayşe Tuba için eyl...

Eskişehir’de 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen katledilen Ayşe Tuba Arslan için kadınlar Tub...

Ayşe Tuba Arslan’ın adı halk merkezine verildi

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir’de boşandığı erkek tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın adını Y...

Ayşe Tuba Arslan cinayetinde devletin tüm kurumlar...

Şiddet gördüğü eski eşi hakkındaki 23 şikayetine rağmen adım adım ölüme gönderilen Ayşe Tuba Arslan...

Ayşe Tuba Aslan davasında iddianame hazırlandı

23 kez şikayet ettiği eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan davasında iddianame hazırlandı....