Küçük Leyla’nın davası yarın görülecek
Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cenazesi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in katledilmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

Ağrı’nın Bezirhane (Bezirgane) köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin açılan davanın 2’nci duruşması yarın Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 20 Eylül 2019’da görülen ilk duruşmada baba Nihat Aydemir sanıklardan şikayetçi olmazken, anne Şükran Aydemir ise susma hakkını kullanarak şikayetçi olduğunu belirtmişti.

DAVADA TUTUKLU TEK SANIK KALDI

Mahkeme heyeti, ilk duruşma sonrası 19 Aralık 2019 tarihinde yapılan tutukluluk değerlendirmesinde, sanıklardan Mehmet Ali Aydemir’in "mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen süre, dosyasın gelmiş olduğu aşamayı" gerekçe göstererek, tahliyesine karar vermişti.
Yusuf Aydemir, yarın görülecek davanın tutuklu tek sanığı.
Mehmet Ali Aydemir ile Leyla'nın amcaları M.A., Y.A., B.D. ve eşi H.D., A.A. ve eşi Y.A. ise "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan yargılanıyor.

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Helin Palandöken’in babası: Bir Helin, bir Leyla,...

‘Bir Helin, bir Leyla, bir Eylül daha ölmesin, bireysel silahlanmanın önüne geçilsin diye mücadeleye...

Sedanur toprağa verildi: Otopside cinsel istismar...

16 Eylül’de kaybolan ve 7 gün sonra cansız bedeni bulunan Sedanur Güzel gözyaşları arasında köyünde...

Leyla Aydemir davasında tek tutuklu sanık kaldı

Ağrı’da 18 gün arandıktan sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla’nın davasında 17 ay sonra ta...